Hned sedm vteřin po začátku utkání zkoušeli domácí hráči Sparty překvapit soupeře, ale nákop šel nad bránu. Ve druhé minutě padla první branka utkání, po dobré přihrávce dostal míč do prázdné brány domácí Wilde. Na druhé straně si musel s tvrdou ránou poradit brankář Vahala, zvládl to na výbornou, když ukořistil míč.

O chvíli později šel sám na bránu kapitán Sparty Seidler, jeho pokus ale brankou neskončil. Ani další šance Sparty se nepodařila, když skončila rohovým kopem, hosté tak mohli vyrovnat, ale pokus o přehození brankáře přes celé hřiště skončil na břevně. Seidler se dále pokoušel o branku, jeho rána z úhlu skončila zákrokem brankáře, o něco lépe na tom byl jeho spoluhráč Drahovský, který zakončil protiútok brankou.

Sparta pokračovala v útočení, Novák našel Angelotta, který pálil jen do brankáře, Helas odpověděl střelou bodlem, kterou vyrazil Vahala na roh, brankář Sparty si poradil i s další přízemní střelou hráčů Brna. V osmé minutě utkání našel domácí Knop Drahovského v ideální pozici, ten pak překonal brankáře a navýšil vedení Sparty. O necelou minutu později se prosadil Seidler, který dorážel míč do poloprázdné brány.

Helas odpověděl snížením, Poul skluzem zabránil rozehrávce domácích, míč se pak zastavil až v síti Sparty. V jedenácté minutě šel sám na bránu domácí Grbeša, jeho pokus byl úspěšný a Sparta si tak připsala další branku, stejný hráč pálil o chvíli později těsně vedle brány. O druhou branku Brna se postaral Prokeš, který zakončil akci střelou do odkryté brány.

Extraligový basketbal v Kutné Hoře: Nymburk - Olomoucko 105:83.
Basketbalisté Nymburka navštívili Klimešku. Ve středu porazili Olomoucko

Chvíli poté zkoušel štěstí Wilde, ale jeho pokud šel do boční sítě, branka padla až ve třinácté minutě, když Angellot zakončil kombinaci pražských futsalistů. Odpověď hostů v podobě střely bodlem skončila nezdarem, ani domácí Vnuk ale nemířil přesně, hosté v další šanci selhali v zakončení, když šla střela těsně vedle prázdné brány.

V patnácté minutě zakončil nádhernou kombinaci domácích Drahovský, o chvíli později mohl dát další branku z protiútoku, ale musel se spokojit se střelou vedle. O další branku domácích se postaral Angellot, který překonal brankáře Brna, stejný hráč se prosadil také v osmnácté minutě, když si lobem vychutnal gólmana hostů. V devatenácté minutě zkoušel domácí Cupák střelu z voleje, rána mu nesedla, ale dostala se k Vnukovi, který poslal míč do prázdné brány. První poločas skončil jasným vedením Sparty 10:2

Ve druhém poločase se poprvé prosadil Angellot, který využil chybu obrany, Angellot se prosadil také v osmadvacáté minutě po přihrávce ze strany. Po dlouhé době o sobě dal vědět sparťanský Wilde, který lobem překonal Kubicu. Hvězda večera Angellot přidal další branku z přímého kopu, a nakonec ukončil brankové hody úspěšným pokutovým kopem. Sparta tak vyhrála 15:3 a umístila se na druhém místě VARTA futsal ligy.

Sparta Praha - Helas Brno 15:3 (10:2)

Branky: 2., 35. Wilde, 6., 8., 15. Drahovský, 9. Seidler, 11. Grbeša, 13., 16., 18., 28., 28., 38., 38. Angellot, 19. Vnuk - 9. Poul, 12. Prokeš, 38. Ovčáčik.

Ilustrační foto
Kam o víkendu na Kutnohorsku za sportem?