Dřevo Tvrdík – Rolling Team 3:5 (2:2)

Úvodní duel sedmého hracího dne Club Deportivo futsalové ligy obstaraly týmy Dřevo Tvrdík a Rolling Team. Jednalo se o střetnutí posledních dvou celků soutěže. Když v úvodu napálil Herčík stoprocentní šanci do břevna, přišel na druhé straně trest. Dvakrát, během pár sekund se prosadil Tomáš Kozel a Rolling vedl rázem 2:0. Tvrdíkovci se ale vrátili do utkání v 7. minutě, když se postupně trefili Herčík a Černohlávek, a tak se začínalo de facto od nuly.

Na další branky došlo až po změně stran. Stejně jako v první půli, i tentokrát přišla dvojice slepených branek, skórovali Štefan Auer a Petr Kozel, kteří tak vrátili Rolling Teamu dvoubrankové vedení. Když Herčík svou druhou trefou snížil na 3:4, vypadalo to, že by se mohla opakovat situace z první půle, nicméně ve 30. minutě završil hattrick Tomáš Kozel a rozhodl definitivně o výhře Rolling Teamu 5:3. Dřevo Tvrdík tak zůstává i nadále bez jediného bodu, zatímco v úvodu nevýrazný Rolling Team se začíná přibližovat zbytku tabulky.

Branky a přihrávky: 7. Herčík (J. Veselý), 7. Černohlávek (Volenec), 28. Herčík (Radil) – 4. T. Kozel (Auer), 5. T. Kozel (Skokan), 20. Auer (T. Kozel), 21. P. Kozel (Skokan), 30. T. Kozel (Skokan). Rozhodčí: Mucha – Onderka. Bez karet. Dřevo Tvrdík: Březina – Volenec, M. Veselý, J. Veselý, Radil, Červinka, Herčík, Černohlávek, Hlava. Rolling Team: Špinka – T. Kozel, Skokan, Kutil, Auer, P. Kozel, T. Šváb.

Restaurace Na Valech – Green Bar 2:11 (2:6)

CD*FLŠlágr čtvrtečního večera obstarala před utkáním třetí Restaurace Na Valech s vedoucím týmem soutěže, Green Barem, který odehrál utkání bez možnosti střídání. To se ale na jeho hře nijak neprojevilo. Když byl po brankách Hvězdy a Vančury na jedné straně a Špičáka, Martina Frejlacha a Váni na straně druhé v 11. minutě stav 3:2 pro Green Bar, vypadalo to, že bude utkání hodně dramatické. Co se ale v zápase stalo poté, to nečekal nikdo. Frejlach, Špičák i Váňa přidali každý opět po brance, a tak byl po první šestnáctiminutovce stav 6:2.

Deset minut druhého poločasu se hrál vyrovnaný futsal a bylo jen otázkou času, zda se povede „Valníku" snížit a dostat zpět do zápasu, nebo zda přijde definitivní pojistka Green Baru. Nakonec platila druhá varianta, jelikož se ve 26. minutě trefil Váňa. Zbytek utkání už se nesl spíše v duchu exhibice Green Baru, který přidával s chutí další branky. Nejprve se dvakrát trefil Martin Frejlach, který byl velmi blízko trefě hlavou, ale míč se odrazil od obou tyčí, a tak ho musel Frejlach doklepnout do sítě. Desátý gól přidal Špičák, a na konečných 11:2 uzavřel v poslední minutě Petr Váňa. Za povšimnutí stojí sportovní gesto brankáře „Valníku" Radima Vlacha, který, když si nebyli rozhodčí jistí, přiznal, při jedné z tref Green Baru, že byl míč za brankovou čarou.

Branky a přihrávky: 9. Hvězda (Vančura), 11. Vančura (Rejthárek) – 2. Špičák, 7. M. Frejlach (Votava), 10. Váňa (Špičák), 12. M. Frejlach (Špičák), 13. Špičák (Váňa), 16. Váňa (Špičák), 26. Váňa (Špičák), 29. M. Frejlach (Váňa), 30. M. Frejlach (Votava), 31. Špičák (M. Frejlach), 32. Váňa (Špičák). Rozhodčí: Mucha – Onderka. ŽK: Váňa (GB). Restaurace Na Valech: Vlach – J. Růžička, Ďoubal, Vrba, Vančura, Rejthárek, Hvězda. Green Bar: M. Výborný – Váňa, Špičák, M. Frejlach, Votava.

Jump Boys – STS Chvojkovice 2:3 (1:2)

Zápas mezi tradičními rivaly z Jump Boys a Chvojkovic sliboval již před úvodním hvizdem, jako vždy, duel plný emocí. Předpoklady se potvrdily, a zápas se hrál ve vyhecované atmosféře. Na úvodní branku, kterou vsítil Jirků, dokázali Jump Boys zareagovat, když se prosadil Zelený. Nerozhodný stav ale netrval dlouho, jelikož v 15. minutě našel Vácha geniálním obloučkem Böhma, který zakončoval přesně.

Když pak ve 24. minutě Vácha střelou bodlem na zadní tyč zvýšil na 3:1 pro Chvojkovice, nevypadalo to s Jump Boys růžově. Utkání spělo ke svému konci a emocemi se to na hřišti jen hemžilo. Chvojkovice ustály oslabení, když byl za řeči na rozhodčího potrestán žlutou kartou, a tedy dvěma minutami, Vácha. Ve 32. minutě se Chvojkovice dopustily pátého faulu, následoval pokutový kop, který proměnil Tomáš Vojtíšek a snížil na 2:3. K vyrovnání se ale Jump Boys nedostali, a tak propukly oslavy na straně Chvojkovic.

Branky a přihrávky: 13. Zelený, 32. pok. kop T. Vojtíšek – 11. Jirků, 15. Böhm (Vácha), 24. Vácha (Böhm). Rozhodčí: Mucha – Onderka. ŽK: Vácha (STS). Jump Boys: Kubát – T. Vojtíšek, Pavlík, Husa, Zelený, Hylský, Šourek. STS Chvojkovice: Peroutka – Klíma, Franc, Kocourek, Böhm, Jirků, Čunderlík, Jirásek, Vácha.

CD*FLKantor&Spol. – VS35,- 1:2 (1:1)

V posledním utkání futsalového večera na sebe narazily týmy Kantor&Spol. s VS35,-. Mužstva dělil před vzájemným duelem v tabulce jen jeden bod. Úvod vyšel lépe Kantoru, který šel již v páté minutě do vedení, když Martin Výborný po přiťuknutí od Boumy nekompromisně propálil vše, co mu stálo v cestě. VS35,- se dočkali v minutě třinácté, a to když našel Martin Šváb Lebedu, který ve skluzu dopravil míč do sítě.

V 18. minutě využil zaváhání obrany Kantoru Hačka a zajistil svému týmu vedení 2:1. VS35,- měli v utkání i několikrát štěstí, když je musel podržet skvělými zákroky brankář Korejtko. Další branka v zápase už nepadla, a tak bral tři body za výhru 2:1 tým VS35,-, který se posunul na druhé místo CD*FL.

Branky a přihrávky: 5. M. Výborný (Bouma) – 13. Lebeda (M. Šváb), 18. Hačka. Rozhodčí: Mucha – Onderka. Bez karet. Kantor&Spol.: Zeman – Blažek, M. Růžička, Kudláček, Fuksa, M. Výborný, Bouma. VS35,-: Korejtko – Lebeda, Hačka, Hulman, M. Šváb, Černý.

Tabulka

CD*FL

Adam Procházka