Petr Felis, trenér, před turnajem řekl: ,,Po dlouhé zimní pauze bude opět vidět zručské házenkáře v akci. Představí se ve Sportovní hale Na Pohoří, bude to jejich první zápas po skončené podzimní části regionální soutěže. Prověří, jak na tom jsou. Bude vidět zajímavá házená, účast potvrdilo i několik celků 2. ligy, kterým bude tento týden začínat soutěž. I pro ně to bude zkouška. Utkání se budou hrát 2x20 minut, rozhodčími jsou Jiří Dolejší nejst., Zdeněk Tůma a Ondřej Červinka."

Ve skupině A se střetla domácí Jiskra Zruč nad Sázavou, HC Kolín a Jiskra Havlíčkův Brod, ve skupině B se utkala TJ AŠ Mladá Boleslav, Velké Meziříčí a Ledeč nad Sázavou.

Celkové výsledky A: Zruč nad Sázavou – HC Kolín 19:12, Zruč nad Sázavou – Jiskra Havlíčkův Brod 19:16, HC Kolín – Jiskra Havlíčkův Brod 16:21.
Tabulka A: 1. Zruč nad Sázavou 38:28 4 body, 2. Havlíčkův Brod 37:35 2 body, 3. Kolín 28:40 0 bodů.

V prvním zápase domácí celek přivítal tým HC Kolín, který je po podzimní části na 9. místě II. ligy SVČ. Hosté přijeli sice oslabeni o několik hráčů základní sestavy, přesto byli před úvodním hvizdem mírnými favority. Tyto prognózy se ovšem záhy po začátku zápasu začaly rozplývat. Jiskra výborně bránila a její hře v útočné fázi nechyběla pestrost a nápaditost. Navíc kolínské střelce deptal výborně chytající Matěj Domkář, nová posila domácí Jiskry pro jarní sezonu SRL. Jiskře fungoval i přechod do rychlého útoku a první poločas zcela zaslouženě ovládla 12:4, když první branku inkasovala až po třinácti minutách. Druhý poločas se hrál podle podobných not jako předchozí dvacetiminutovka. Kolín sice začal navyšovat počet svých branek, ale domácí na každý zásah hostů odpovídali a skóre narůstalo rovnoměrně na obou stranách. Po závěrečném hvizdu svítil na ukazateli stav 19:12 a nutno podotknout, že domácí vyhráli naprosto zaslouženě.

Ve druhém střetnutí Jiskra nastoupila proti týmu z Havlíčkova Brodu. Poté, co Havlíčkův Brod ve vyrovnaném zápase porazil celek Kolína, bylo jasné, že vítěz si zahraje finále a na poraženého zbude „jen" zápas o bronz. Na začátku zápasu Zruč nad Sázavou nezachytila nástup Havlíčkova Brodu, který si vytvořil dvou až tříbrankový náskok, jenž si udržoval až do konce prvního poločasu. Hrála se tvrdá, rychlá házená, ve které se Havlíčkův Brod prosazoval především z prostoru pivota, Zručáci spoléhali na rychlé útoky a střelbu ze střední vzdálenosti. Poločas tak skončil vedením Havlíčkova Brodu 9:7. Druhý poločas se Jiskra snažila dotáhnout náskok soupeře, ten si ale udržoval stále dvoubrankový náskok. Až ve 34. minutě se Jiskra začala pomalu dotahovat. V těchto momentech zápasu úřadoval Jiří Böhm (navrátilec z Ledče nad Sázavou), který zaznamenal čtyři branky v řadě a otočil výsledek ve prospěch domácích. Hráčům z Vysočiny poté malinko začaly docházet síly a toho domácí využili k navýšení skóre z rychlých útoků. Po 40 minutách tak svítil na ukazateli stav 19:16, který určil, že domácí si zahrají o vítězství v zimním turnaji.

Celkové výsledky B: Ledeč nad Sázavou – Mladá Boleslav 15:23, Ledeč nad Sázavou - Velké Meziříčí 18:22, Mladá Boleslav – Velké Meziříčí 19:20.

Tabulka B: 1. Velké Meziříčí 42:37 4 body, 2. Mladá Boleslav 42:35 2 body, 3. Ledeč nad Sázavou 33:45 0 bodů.

Po skončení základních skupin byly jasné dvojice pro zápasy o umístění:

5 .- 6. místo: Ledeč nad Sázavou – HC Kolín 16:23
3. - 4. místo: Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 13:20 (5:9)

Finále: Jiskra Zruč nad Sázavou - Velké Meziříčí 15:9 (5:4)

Ve finálovém klání nastoupili domácí bez obranářů Martina Kovaříka a Michala Havránka. I tak Jiskře fungovala obrana, to samé platilo o hostech, hráči "Velmezu" měli také v první půli dobře zajištěnou obranu. Jiskra se přes soupeřovu defenzívu těžko dostávala, tomu také odpovídal poločasový výsledek 5:4 pro Jiskru. Ve druhém poločase se však domácí začali prosazovat v útoku a došli si tak pro triumf v zimním přípravném turnaji s výsledkem 15:9. V zápase zachytal výborně brankář "Mario" – Pavel Vodrážka.

Petr Felis, trenér, po turnaji poznamenal: ,,Všem, co nás přišli do haly povzbudit, patří velký dík. Doufám, že nás navštíví také v jarních bojích o postup do 2. ligy."

Celkové umístění

1. TJ Jiskra Zruč nad Sázavou
2. Sokol Velké Meziříčí
3. HC TJ AŠ Mladá Boleslav
4. TJ Jiskra Havlíčkův Brod
5. HC Kolín
6. TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou

Inviduální ocenění

Nejlepší střelec: Petr Kříbala - Velké Meziříčí - 17 branek
Nejlepší hráč: Adam Homolka (Mladá Boleslav)
Nejlepší brankář: Matěj Domkář (Zruč nad Sázavou)

Sestava a branky Jiskry (53 branek): P. Vodrážka, M. Domkář – P. Roub 15, M. Vrzáček 6, M. Felis 11, J, Böhm 12, M. Kovařík 4, M. Havránek 1, D. Hornát 1, L. Lefner 1, L. Vávra 1, T. Koubský 1, D. Korel, P. Vrzáček.

Josef Tůma