TJ JM Pedro Perez Chodov B – SKP Olympia Kutná Hora 4:5 (1:1,0:2,3:2)

Utkání dvou dosud neporažených týmů. Skóre otevřel Chodov z účinně rozehrané standardní situace. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat a individuální akce Reithara skončila pěknou trefou, na kterou byl brankář soupeře krátký. Poté se nikdo nemohl dlouho prosadit. Oba týmy to zkoušely jednoduchou kombinací, ale na brankáře nevyzrály.

Až v 10. minutě druhého dějství to rozsekl Jan Kareš, který zakončil pohlednou kombinaci do odkryté klece. Gólovou přihrávku vyprodukoval jeho bratr Michal. Na rozdíl dvou branek zvyšoval Reithar. Ten si vybojoval míček na polovině hřiště a střelou tahem nachytal brankáře na švestkách. O pár chvil později to Kutnohorští parádně vykombinovali, ale trefit odkrytou branku není jednoduchá záležitost.

V pohodě hrající Kutná Hora přidala čtvrtou branku 23 vteřin po začátku třetí periody. Dus vymotal soupeře a akci „pojď sem, kam jdeš alias žirafa a lev" zakončil pohotovou střelou k tyči. Chodov se snažil se zápasem něco udělat a čím dál tím častěji ohrožoval kutnohorskou branku nepříjemnými projektily. Na brankáře Bochníčka se jim však nedařilo najít recept. A aby toho nebylo málo, tak Olympia šla do čtyřbrankového trháku. Jan Kareš svým napadáním vybojoval míček, předložil jej bratrovi Michalovi před branku a ten se nemýlil. Po vstřelené brance to několikrát Kutnohorští zkoušeli individuálně a nenavazovali na předchozí týmový výkon.

A jak nevyzpytatelný florbal může být, ukázali Chodovští necelé čtyři minuty před závěrečným hvizdem. Útočný tlak Chodova sílil a napadání rozehrávky soupeře se jim vyplatilo. Během jedné minuty a dvou vteřin zadělali na obrovské drama, když dokázali třikrát skórovat. Nedůraz a ukvapenost se nemusela Olympii vyplatit, nakonec poslední dvě minuty zodpovědně ubránila a těsně zvítězila v zápase dvou neporažených celků.

Branky a nahrávky K. Hory: 5. Reithar, 25. J. Kareš (M. Kareš), 29. Reithar, 31. Dus (Kunášek), 40. M. Kareš (J. Kareš).

SKP Olympia Kutná Hora – FBC Start98 B 6:6 (0:5,3:0,3:1)

Hrůzostrašná první třetina z pohledu Olympie. Hráči pražského Start98 na to vlétli zostra. Tři stejné akce vykombinované do odkryté klece a bez mrknutí to bylo 0:3. Čtvrtá tečovaná branka vyhnala brankáře Hálu z branky. A třetinu, připomínající noční můru, uzavřeli pražští hráči pátou brankou. Po oddechovém čase se však zrodil jiný tým.

S nástupem do druhého dějství přišla chuť hrát florbal, běhat, kombinovat a střílet. A to se rázem vyplatilo. Během 18 vteřin vsítili Kutnohorští dvě branky. Nejprve se trefil Dus a po něm ukázal důraz na brankovišti soupeře Kunášek. Hráčů Olympie bylo najednou na hřišti plno. Živou vodou politá Kutná Hora přidala ve druhé části i třetí branku. Dus šikovně našel na zadní tyči Š. Bochníčka a tomu stačilo pouze nastavit čepel. I když Kutnohorští měli i další šance, další snížení před druhou sirénou nepřišlo.

S novou třetinou se začalo i vylučovat. A jako první musel rozporuplný dvouminutový trest odpykat Kunášek. Ale je všeobecně známo, že oslabení Olympii svědčí. To ukázal Jan Kareš, který si počíhal na přihrávku Reithara a kličkou překonal brankáře soupeře. Ovšem Start98 svou početní výhodu přece jenom využil. Kutná Hora nic nevzdávala a důraznou hrou v osobních soubojích a jednoduchým přechodem do útoku si vytvořila několik gólových příležitostí. Aktivní hru přetavil ve snižující branku Kuchař, jenž si parádně seběhl na přihrávku Š. Bochníčka. Do minuty na to bylo srovnáno. Kutná Hora využila nabídnutou přesilovou hru. Reithar si s Dusem vyměnil několik přihrávek za brankou soupeře, následně vyběhl zpoza branky a střelou pod horní tyčku vyrovnal. Nakonec se i přes zajímavou koncovku zrodila remíza.

Blahník: Nezvládli jsme dvě třetiny

Kutnohorští získali z domácího víkendu čtyři body. „S bodovým ziskem jsem nakonec spokojený, ale v každém utkání se nám nepovedla jedna třetina," litoval kutnohorský trenér Martin Blahník a pustil se do hodnocení prvního zápasu: „V prvním utkání jsme nad Chodovem vedli už pět jedna, ale přišel výpadek. Během tří minut jsme dostali tři góly a v posledních dvou minutách jsme se strachovali o výsledek, který jsme nakonec ubojovali. Byl jsem spokojený jen se dvěma třetinami, kdy jsme soupeře i s posilami z A-týmu přehrávali."

Tak jak skončil první zápas, začal i ten druhý. „První třetina druhého zápasu byla katastrofální. Dělali jsme individuální chyby a prohrávali jsme nula pět. Za stavu nula čtyři jsem si vzal oddechový čas, protože musely přijít změny. Odnesl to brankář, který však za góly nemohl, ale mužstvo potřebovalo impuls. Začali jsme hrát na tři útoky a vysoko napadat. Postupně se hra lepšila a zápas jsme nakonec zremizovali. Kluky musím pochválit, že to nevzdali. Spousty týmů by už složilo zbraně," chválil Blahník.

Kutnohoráci aktuálně vedou tabulku III. ligy o bod před pražskou Hlásnou. „Bylo by dobré, kdybychom utekli o tři body, protože další kolo hrajeme s Nymburkem, který je třetí a má také třiadvacet bodů jako Hlásná. Musím hold zápas zvládnout," dodal trenér Olympie.

Branky a nahrávky K. Hory: 16. Dus (Rejna), 16. Kunášek (Chalupa), 24. Š. Bochníček (Dus), 32. J. Kareš (Reithar), 41. Kuchař (Š. Bochníček), 42. Reithar (Dus). Kutná Hora: B. Bochníček (Hála) – Reithar, M. Reinert – Rejna, T. Reinert – Kuchař, J. Kareš, M. Kareš – M. Kunášek, Dus, Mašín, Š. Bochníček – Chalupa. Hrající trenér Martin Blahník.

Michal Pavlík, Jaroslav Bochníček