V brance Sparty odchytal 1. poločas Červenka a z 22 přímých střel si připsal 7 úspěšných zákroků (úspěšnost 31,8%). Druhý poločas chytal Hroch, který měl ze 17 přímých střel 4 úspěšné zákroky (úspěšnost pouze 23,5%.). Kutnohorští v poli tentokrát vyslali na soupeřovu branku pouze 48 střel a z nich zaznamenaných 24 branek je úspěšnost rovných 50%.

Zatímco v 1. poločase vystřelili hosté osmadvacetkrát, tak v tom druhém pouze dvacetkrát a to se v konečném výsledku hodně promítlo. Domácí totiž ve druhém dějství o dost zlepšili obranu a přes ní se střelci Sparty jen horko těžko prosazovali. A celkem 15 ztrát míčů také domácím hodně nahrávalo. Z výčtu je tedy patrné, že se hostům sobotní utkání vůbec nevydařilo a v krásné mostecké sportovní hale prohráli s domácím Baníkem zcela zaslouženě. S takovým celkovým výkonem valné většiny hráčů se na zisk bodů pomýšlet nedá!

„Zápas v Mostě se nám vůbec nepovedl. S výjimkou prvních deseti minut nám nefungovalo prakticky nic," říkal kriticky kutnohorský trenér Vít Šnajdr a dál vyčítal: „Obrana byla málo agresivní a velmi prostupná. Proto jsme nemohli realizovat rychlý přechod do útoku. V postupném útoku se nedařilo spojkám, byly málo nebezpečné a díky tomu vázla i hra křídel. A v okamžicích, kdy jsme mohli a měli zápas otočit, jsme ztroskotali na vlastních chybách. Soupeř vyhrál zaslouženě, dal do zápasu více nadšení, zápalu a na rozdíl od nás nadšeně bojoval, to byl hlavní rozdíl mezi našimi družstvy."

Most – Kutná Hora 28:24 (15:14)Sestava a branky K. Hory: Červenka, Hroch - Šalátek 6, D. Polívka 5, Bielický 4, Hájek 4, Hasala 3, Brož 1, Hrčka 1, Hovorka, Kuře, Nádvorník a Petránek. Trenér Vít Šnajdr. Napomínání: 2/3. Vyloučení: 1/0. Sedmičky: 3/1 – 5/5. Rozhodčí: Kokoška – Matis (oba Ústí n. L.). Diváci: 20.

Michal Pavlík, Petr Vobořil