Nominace se objevila na internetu v pondělí. „Reprezentační trenér mě nominoval,“ těšilo Jakuba Kavalíra. Ten si musel účast na mistrovství Evropy vybojovat i svým výsledkem na Světovém poháru ve sprintech, které se jely nedávno v Belgii a Kutnohorák tam skončil na parádním osmém místě. „Trenér mi říkal, že mě vezme, pokud vše podložím nějakým dobrým výsledkem ve světě. Tím, že jsem jel do Belgie a byl do desátého místa, což asi sám trenér nečekal, tak už z toho nechtěl couvnout. Mám radost, že se to povedlo.“

Mistrovství Evropy se jede v Itálii v sobotu 26. července, což je týden po Mistrovství České republiky horských kol v Brně. „O víkendu už žádný závod nepojedu. Budu trénovat intervaly a úseky. Také budu odpočívat, protože jsem hodně trénoval a nechci to přepálit,“ prozradil Kavalír. 

Jaké bude mít kutnohorský závodník na mistrovství Evropy ambice? „Neumím to srovnat. Když jsem jel na Světový pohár, tak jsem nečekal, že bych mohl zajet osmé místo. Na Evropě budou stejní závodníci. Nikdo nový tam asi nebude. Zároveň tam ale budou i dobří bikeři, kteří se na sprint vyloženě nespecializují. Byl bych rád, kdybych skončil do patnáctého místa. Záležet bude i na trati, jak mi sedne. Potřebuji tam nějaký kopec. Chtějí to dělat na asfaltu s umělými překážkami, což moc nepreferuji,“ odpověděl Jakub Kavalír.

Vítězem čtyřiačtyřicátého ročníku Rally Bohemia se stala posádka ve složení Jan Kopecký a Pavel Dresler, kteří na start vyrazili s číslem jedna.
Rally v centru města vyvolala obdiv i odpor
Zuby nehty v Divadle pod lampou
Hudební léto u Dačického rozehrají Zuby Nehty