Honzo, začněme A-týmem. Tam musí panovat spokojenost, když jste se zachránili v divizi. Přitom to na podzim moc nevypadalo.

A-tým se zachránil v soutěži a to byl předsezónní cíl, takže sezonu můžeme hodnotit jako pozitivní, ovšem ne vše bylo ideální a je proto do další sezony na čem pracovat. Začátek ročníku byl katastrofální, prohrálo se soupeři, se kterými se prohrát nemělo, a druhá půlka potom ukázala, jak na tom Kutná Hora opravdu je. Klíčové byly změny, které se odehrály přes Vánoce. Vyměnil se trenér, vsadilo se na kluky, kteří nedostávali tolik příležitostí a ty to vrchovatě splatili, změnil se herní systém a posledním faktorem byl příchod Vojty Procházky, který moc pomohl. Díky tomuhle koktejlu se vyhrálo šest zápasů v řadě a doputovalo se k záchraně.

Kdo nyní bude áčko Kutné Hory trénovat?

Naše muže bude trénovat odchovanec Kutné Hory, ale více nenapovím, ještě neproběhlo představení trenéra klukům a tak by bylo fér, takto učinit do novin. Omlouvám se.

Jaký cíl bude mít áčko v příští sezoně?

Cíl bude stejný, uchovat tuto kvalitní soutěž i pro další sezonu, jen doufám, že se nebude opakovat hororový scénář letošní ročníku a bude se hrát ve větším klidu.

Jak si vedla ostatní seniorská družstva?

Béčko i céčko si vedlo skvěle, oba týmy postoupily o soutěž výše, což se nám hodí pro kvalitnější zapojování juniorů a kluků, kteří budou balancovat na hranici A-týmu, protože budou moci absolvovat zápasy v kvalitnějších soutěžích.

Junioři jen o vlásek nepostoupili do extraligy. Přesto svou soutěž vyhráli. Jak hodnotíte jejich počínání?

Tak tohle byla pohádková sezona, která byla to nejhezčí, co jsem zatím ve florbalu zažil. Perfektní parta, výborní rodiče a chuť všech pracovat na velkém cíli. To, že se nepostoupilo, je prostě fakt, který s odstupem času hodnotím jako pravdivý obraz. Soupeři byli lepší, ale vzpomínky na to nám nikdo nevezme. Dvě stě lidí na zimním stadionu, fantastická kulisa ve Zruči, nádherný zápas ve Znojmě, to je něco, co v člověku dlouho zůstane.

Co plánujete s nadějnými juniory v dalším ročníku?

Junioři začnou letní přípravu s muži a bude jen na trenérovi A-týmu, kdo z kluků ho přesvědčí, že má na florbalovou divizi. Jinak cíle v juniorech budou opět útok na první místa 2. ligy a nastupování za B-tým, aby si kluci zvykali na mužskou soutěž.

Ostatní mládežníci se jistě také neztratili. Zhodnoťte ve zkratce jejich sezonu.

Dorostenci bohužel nedokázali udržet 2. ligu, zde se projevuje, že nemáme dostatek kvalitních hráčů narozených v ročníku 1999. Starší žáci a mladší žáci hrají soutěže ve výkonnostních koších, zde jsem proti hraní zápasů na výsledek, ale prioritou by dle mě mělo být, aby kluci získali kladný vztah ke sportu a pohyb je bavil, nicméně jsme si vedli velmi dobře a hráli mezi třetím a čtvrtým košem v regionu Praha a Střední Čechy. Naši nejmladší elévové letos hráli první rok a rozhodně je na dětech vidět obrovský pokrok. Všichni trenéři zaslouží velké díky za jejich práci.

V klubu máte také tři dívčí družstva. Jak si vedly ony?

Ženy bohužel spadly do nejnižší soutěže a po sezoně se v podstatě rozpadly, což je škoda. Dorostenky do poslední chvíle bojovaly o účast na mistrovství ČR. V tabulce pro základní část skončily třetí, v nadstavbové části na ně zbylo páté místo, což je výborný výsledek. Starší žákyně mají za sebou první sezonu a holky se hlavně učily. V ženské složce bych chtěl strašně poděkovat Veronice Rajnyšové a Šárce Charvátové za jejich obětavou práci, bez nich by to nešlo.

Váš klub se pořádně rozrostl. Kolik týmů budete mít v příští sezoně napříč celým FBC?

Pokud se správně orientuji ve sportovních vodách Kutné Hory, tak už nějakou dobu jsme největší oddíl v Kutné Hoře. Letos jsme měli jedenáct družstev a v příštím roce nám sice ubudou ženy, ale přibudou další dvě kategorie, takže se dostáváme na dvanáct družstev s kompletní strukturou v mužské složce. V současnosti nám sportuje přes sto padesát mládežníků a registrujeme přes dvě stě aktivních sportovců. Tím pádem nabízíme sportovní vyžití opravdu všem mládežnickým věkovým kategoriím.

Sportovní hala zřejmě bude stát na Klimešce. Co říkáte na tuto variantu?

Možná to bude znít jako trapné klišé, ale pro nás pro florbal je důležité jediné, aby tady byla regulérní sportovní hala, pokud město chce halu na Klimešce, my jsme všema florbalkama pro. Za sebe můžu s klidným svědomím říci, že pro to dělám maximum.

Jak se vám líbil festival halových sportů v Kutné Hoře, který nám všem malinko vynahradil absenci haly?

Líbil, těšíme se na příští rok. Absenci haly nám vynahradil jen malinko, ale vzhledem k tomu, že jsme si zvykli být vděční i za to málo, tak díky i za to.