Nymburk měl před losem jedinou jistotu. Jako člen prvního výkonnostního koše nemohl narazit na sedmičku papírově nejsilnějších soupeřů, mezi kterými byl například i obhájce titulu Burgous nebo Hapoel Jeruzalém, který nově vede bývalý trenér Nymburka Oren Amiel.

Osud nakonec přisoudil Středočechům soupeře z Řecka, Bosny a Hercegoviny a Turecka. „Na los si nemůžeme stěžovat. Jsou tam samozřejmě i lehčí skupiny, ale kvalita Champions League jde tak nahoru, že většina skupin je hodně vyrovnaných,“ řekl Hruban.

Basketbalisté Nymburku.
Nymburk je pro los Ligy mistrů nasazený v prvním koši. Na koho může narazit?

„Na Galatasaray určitě bude dobrá atmosféra, jestli tou dobou už budou moci být fanoušci v hale. To by mohlo být hodně bouřlivé. Podobně to bude i na PAOKu a ani Igokea nebude s fanoušky zaostávat, takže jedna z věcí, na kterou se v této skupině můžeme těšit, je atmosféra v halách,“ míní.

Základní skupiny začnou 4. října. Z každé skupiny postoupí vítěz do osmifinálové fáze, celky na druhém a třetím místě sehrají baráž o další postupové místo do osmifinále. Po něm následuje čtvrtfinále a jejich vítězové vítězové postoupí na závěrečný turnaj Final 4.