Závodnice Dukly Praha to má z domova do Kladna kousek. Ráda na Sletišti trénuje a v páteční test ukázal, že v úterý 14. června už bude fit. Na kvalitně obsazeném mítinku Kladno hází tak dvojnásobná olympijská vítězka zahájí zřejmě svou poslední sezonu.

„Jsme rádi, že nejúspěšnější česká atletka posledního období u nás nastoupí. První letošní start Báry Špotákové bude pro kladenské fanoušky velkým lákadlem,“ hlásí spokojeně šéf A.C. Tepo Kladno Jiří Klesnil.

Majd Eddin Ghazal na Zlaté tretře
Syrský výškař Ghazal: Uvidíte, že na Kladno hází poletím hodně vysoko

Možnost startu čtyřicetileté Špotákové oznámil kladenským pořadatelům její manažer Libor Varhaník. „Jsme rádi, že se její účast podařilo na poslední chvíli zorganizovat. Viděl jsem jí u nás v pátek házet. Zdála se mi v pohodě a po tréninku si na nic neztěžovala,“ pokračuje Klesnil.

„Věřím, že na Sletišti může hodit pěkný výkon. Přál bych jí, aby jí to letělo hodně daleko a na začátku sezony předvedla povedenou sérii,“ líčí předseda kladenského klubu s tím, že dvojnásobná matka Špotáková bude mít v soutěži, která začne v úterý v 18.20, solidní konkurenci.

Na startu bude i její parťačka z Dukly Nikola Ogrodníková, olympijská vítězka z Ria Sara Kolaková z Chorvatska, výborná Japonka Haruka Kitagučiová nebo Jihoafričanka Jo-Ane Van Dyková. „Může to být výborný souboj,“ těší se Klesnil.