Junioři mají svoje mistrovské závody na silnici již za sebou, a tak se na srazu objevila i čerstvá mistryně republiky v silničním závodě Kamila Janů a třetí junior z MČR v časovce jednotlivců Šimon Vaníček. Na jejich letošní úspěchy by rádi navázali i jejich mladší kolegové z kolínského SCM.

V Peci pod Sněžkou se soustředění kolínského SCM koná již podruhé a díky velmi vhodným podmínkám pro trénink na horských i silničních kolech přináší kýžené ovoce.

„To jsme si ověřili již v loňském roce, kdy při následném mistrovském závodě patřili svěřenci SCM Kolín k absolutně nejúspěšnějším,“ podotkl manažer kolínské stáje Jan Slavíček.

Sportovní centrum mládeže Kolín funguje při oddíle Expres CZ-Scott Team Kolín. Kromě závodníků z této formace působí v centru také členové Ivar CS-Author Teamu, TJ Adastra Sokola Veltěž a KH Tour BH bikes Teamu.

Díky této spolupráci se tak na soustředění sešlo 35 talentovaných závodníků žákovskou kategorii počínaje a U23 kategorii konče.
Profesionální zázemí čítající několik masérů, mechanika a řadu zkušených trenérů má pak za úkol jedinou věc. Poskytnout každému závodníkovi maximální možnou podporu pro jeho zlepšení.

Odměnou pro všechny poctivě trénující závodníky, byla speciální tréninková jednotka v lanovém centru, kde se zábavnou formu rozvíjely i další sportovní schopnosti jako obratnost a rovnováha. Kromě těchto fyzických atributů se zde zásadně stmelil celý kolektiv.

Jak se Středočechům jejich příprava vyvedla se ukáže již od úterý 11. července do soboty 15. července na republikovém šampionátu v silniční cyklistice mládeže, kterého se zúčastní většina závodníků. A hned následující týden svá kola opět roztočí na MČR MTB, které je pro ně vrcholem domácí závodní sezony.

(Martin Řehák)