Anketu vyhlašuje produkční agentura Čok CZ, Decaro RMG, sportovní komise města a Kutnohorský Deník. Partnerem akce je Město Kutná Hora.

Úspěchy svých sportovců ocení Kutná Hora touto slavnostní formou vůbec poprvé. A to hned v šesti kategoriích (jednotlivci do a nad 18 let, týmy do a nad 18 let, handicapovaní sportovci, krajánci a síň slávy), do kterých nominuje sportovní komise města a sportovní redakce Kutnohorského deníku.

Čtenáři zvolí Hvězdu Deníku

Koho ze sportovců (nezáleží na věku) nebo sportovních týmů čtenáři Kutnohorského deníku nominují do kategorie Hvězda Deníku je pouze na nich. Nominovat však mohou pouze městské týmy nebo sportovce, který hájí barvy některého z kutnohorských sportovních klubů, nebo je občanem Kutné Hory.

Své nominace zasílejte do neděle 2. prosince 2012 na emailovou adresu: michal.pavlik@denik.cz nebo poštou na adresu: Kutnohorský deník, Veselského 392, 294 01 Kutná Hora.

Vždy uveďte jméno, příjmení, věk, sportovní odvětví a sportovní oddíl. Připojit můžete několik vět, proč nominujte právě tohoto sportovce či tým.

V této kategorii již budete o vítězi rozhodovat formou hlasování právě vy, čtenáři Kutnohorského deníku pomocí hlasovacích kuponů. Tyto kupony budou vycházet na stránkách tištěného vydání Kutnohorského deníku od 4. do 14. prosince se jmény všech nominovaných sportovců a kolektivů.