Ivane, v sobotu se v Kutné Hoře pojede 3. závod Českého poháru horských kol. Jak jste na tuto akci připraveni?

Vše běží jak má, trať připravena, zázemí naplánováno a počasí snad také.

Jak moc se změní trať oproti loňskému mistrovství republiky? Četl jsem, že ji chcete zatraktivnit pro diváky.

Trať jsme zkrátili a tím pádem by se měli závodníci představit vícekrát v prostoru startu a cíle. Důležité pasáže zůstávají - rock garden, výjezd od stadionu a sjezd snake.

Jak se vám podařilo dostat na start hvězdy jako Kulhavý, Cink nebo Nash?

Jde o jeden z nominačních závodů na Olympijské hry v Riu a datum je již pokročilé. Jarda Kulhavý po zdravotních potížích už je připraven na zkoušku v plném tempu. Ondřej Cink přijede rád obhajovat loňské vítězství a Kateřina Nash si vybrala náš závod jako vstupní na Evropském kontinentu. Jsme rádi a doufáme, že tomu nahrává i dobrá pověst našeho závodu.

Chystáte pro diváky nějaký doprovodný program? A bude vstupné opět zdarma?

Letošní závod je jen v jeden den a po loňském čtyřdenním maratonu jsme tomu opravdu rádi. (smích) Vstupné se u nás nevybírá. Můžete tedy hvězdy mezinárodního pole vidět zcela zdarma, což u jiných sportů není obvyklé.

Na start se postaví jistě i jezdci vaší stáje. Na koho všeho se můžeme těšit?

Na start v 10:00 s číslem 609 postaví závodník domácího KH Tour Giant Cycling teamu Josef Kunášek, který by rád protrhl svou smolnou sérii a vybojoval historické prvenství pro svůj klub a město. Ve stejný čas jen s dvouminutovým rozdílem bude na domácím okruhu bojovat i Jan Pithart s číslem 211 v kategorii Masters, kde jej doplní i Pavel Benda. Další domácí želízka v ohni odstartují v 13:30 společně s kategorií Ženy – Elite, kde se představí především Kateřina Nash, pro kterou to bude návrat do Českého poháru po letech, jen s dvouminutovým intervalem v kategorii kadetky, Kamila Janů s číslem 506, která by velmi ráda prorazila na stupně vítězů. Posledním závodníkem na startu z domácího týmu se objeví Zdeněk Vobecký s číslem 18 v kategorii Muži - Elite, která startuje v 15:30 u zimního stadionu Kutná Hora.

Máte v plánu letos ještě další závody v Kutné Hoře nebo okolí?

V letošním roce organizujeme pro širokou sportovní veřejnost 3. září 2016 Kutnohorský Bike maraton, ve spolupráci s TV Nova a opět v areálu parku GASK v těsné blízkosti chrámu Svaté Barbory. Nově jsme zařazeni do cyklokrosového seriálu Toi Toi Cupu a závod se pojede v Čáslavi ve Vodrantech 27. listopadu 2016.