Kutnohoráci Michal Pavlík a Martina Fabiánová se v sobotu po poledni postavili na trať Sprintu, která měřila 9,3 kilometru a čítala více jak dvacet překážek včetně návštěvy moře. „V první polovině trati nám dala zabrat písčitá pláž a až k ručkovací konstrukci jsem se držel na šestém místě. Po zbytek závodu jsem se se dvěma Poláky tahal o páté až sedmé místo. Jednoho se mi podařilo předběhnout a ten rychlejší netrefil oštěp. Já jsem šel bez chyby na překážkách, což mi zaručilo páté místo v elitní vlně,“ popsal závod Michal Pavlík.

Pro něj jde o vylepšené maximum ve Spartan Race. V Nitře totiž skončil koncem května v elitní kategorii desátý. „První čtyři kluci už byli zase někde jinde, na ně musím ještě hodně a dlouho trénovat,“ usmál se sedmadvacetiletý Kutnohorák.

V pondělí večer proběhlo v pizzerii Trattoria Vyžlovka v Kutné Hoře vyhlášení jarní části Fortuna TIP ligy 2017.
FOTO: Vítězka Fortuna TIP ligy měla z dresu radost

Martina Fabiánová rozběhla závod také parádně. Do šestého kilometru běžela v poklidu a s náskokem na druhém místě. „Pak jsem však z pláže špatně odbočila a než jsem našla správnou cestu, tak jsem naběhala kilometr navíc. To mám z toho, jak pořád při běhu koukám do země,“ líčila Fabiánová. 

O náskok přišla a do cíle doběhla na třetím místě. „Myslela jsem, že už ani nebudu na bedně. Chtěla jsem to vzdát, ale nakonec jsem se hecla,“ řekla šestadvacetiletá Kutnohoračka. Na překážkách udělala jen jednu chybu, když tradičně netrefila oštěp, ale i tak získala podruhé v kariéře Spartan Race bronzovou pozici. 

Další závody poběží oba Kutnohoráci 15. a 16. července na Slovensku ve Valčianské Dolině. 

Tomáš Tvrdík na trati ME OCR 2017 v holandském Flevonice.
Tvrdík si spravil náladu až stříbrem v týmových štafetách