„V podstatě celou dobu jsme drželi vedeni, asi tři čtvrtiny jsme vedli o patnáct, dvacet bodů. V půlce čtvrté čtvrtiny ale došlo k výpadku. Nešlo nám bránění, neproměňovali jsme šance a soupeř toho využil. Hostům se podařilo proměnit dvě těžké trojky, k tomu přidal nějaké další body a dohnal nás. Ve dramatickém závěru jsme prohráli a nebyli jsme schopni dotáhnout zápas do vítězného konce. Obě mužstva střídavě vedla, nakonec si vedení ponechal soupeř. Je to škoda, byl to vyhraný zápas. Když vedeme většinu utkání, tak už to musíme udržet. Selhali jsme všude, v obraně, útoku a v taktice. K tomu by nemělo docházet,“ zhodnotil utkání s Mladou Boleslaví kutnohorský trenér Petr Kratochvíl.

„Nedělní utkání už vypadalo lépe. Sehráli jsme utkání s Brandýsem, který k nám přijel po týdnu, když jsme ho porazili v pohárovém utkání. Tentokrát to ale bylo trochu jiné utkání. Hosté si drželi vedení o dva, pět bodů po dobu poloviny utkání. Situace se začala otáčet až ve druhé půlce utkání. Začali jsme lépe bránit a proměňovali jsme naše šance. Také jsme dodržovali taktické pokyny. V poslední čtvrtině jsme eliminovali útočné snahy soupeře a podařilo se nám vyhrát. Brandýs má kvalitní, mladý tým. Toto vítězství je cenné, musím pochválit hráče za bojovnost, každý plnil svoji práci a když někdo nemohl, tak ho ostatní podrželi. Bohužel mě ale mrzí sobotní porážka,“ řekl Kratochvíl k nedělnímu utkání s Brandýsem.

Nové tváře v týmu

Kutnohorský trenér představil i nové tváře v týmu: „Přivítali jsme staronovou posilu Vladimíra Vokála, který měl v uplynulém roce problémy zdravotní a časové. Dokáže Jeho návrat do sestavy je vynikající zpráva, je výborný pod košem a v doskakování. Dokáže načasovat přihrávku na spoluhráče, je to bojovník. Z Vysoké přišel střední rozehrávač Jan Hodač, který se do Kutné Hory přestěhoval a přestoupil k nám kvůli pracovním povinnostem. Další nováček je Lukáš Konečný, mladý hráč, co u nás hostuje z Kolína. Nejdříve si bude muset zvyknout na dospělou kategorii a nabrat herní vytíženost. Vypadá to, že bude šikovný, slibujeme si od něj zkvalitnění rozehry. Jak Hodač, tak Konečný můžou zahrát na pozici středního rozehrávače nebo na křídle, tím se nám naskytuje možnost střídat Jana Málka, který léta táhnul veškerou naši rozehrávku sám.“

„V následující sezoně jsme si dali za cíl udržení v soutěži. Chtěli bychom se umístit kolem osmého místa. Naopak postupové ambice nemáme,“ řekl Kratochvíl k ambicím v soutěži.

Osud pohárového utkání

O následujícím víkendu by měli kutnohorští basketbalisté sehrát utkání českého poháru: „Zatím vůbec nevíme datum, ani jestli se bude vůbec hrát. Hrát by se mělo nejdéle od osmi hodin, bohužel ale kluci pracují v Praze a není jisté, jestli se vůbec domluvíme. Momentálně to řešíme. Jinak v této soutěži nemáme postupové ambice, v této fázi už hrají mužstva z vyšších soutěží. Pro nás je problematické dát na tyto utkání dohromady mužstvo, “ dodal Kratochvíl k následujícímu utkání s Jindřichovým Hradcem.

Kutná Hora - AŠ Mladá Boleslav 86:89
Kutná Hora: Němeček 35 (5), Kocourek 23 (1), Koláčný 11 (1), Málek 9, Vokál 3, Prušinovský 2, Hlavička 2, Matějka 2.

Kutná Hora - BK Brandýs 79:56
Kutná Hora: Němeček 25 (4), Kocourek 20 (1), Říhovský 19, Prušinovský 4, Málek 4, Vokál 4, Hodač 3 (1), Koláčný, Dáňa, Hlavička.

Ve středu se uskutečnilo slavnostní otevření workoutového hřiště pro děti v Kutné Hoře.
Nad Sokolákem vyrostlo workoutové hřiště pro mladé sportovce