Diváci viděli sedm dětských předzápasů a čtrnáct hlavních bojů, které otevřel svým zápasem jedenáctiletý kutnohorský bojovník Sebastien Macháček (boxující za Boxing Poděbrady). Soupeřem mu byl bronzový medailista z Mistrovství republiky Lam Pelnář z SK Boxing Praha. Zápas se od prvních vteřin nesl ve vysokém tempu a oba boxeři předváděli pohledné kombinace. Macháček byl však ve svých kombinacích přesnější a dobře soupeře zasahoval do odkrytých míst, přičemž sám dokázal většinu útoků soupeře pochytat do krytu. Tím přiměl bodové rozhodčí, aby ho na konci tříkolového klání vyhlásili vítězem.

„Zápas jsem si užil, ale byl strašně těžký. Soupeř pořád pracoval a nebyl vůbec prostor si vydechnout. Ve třetím kole jsem měl už trochu krizi, úplně mi došla šťáva, ale řekl jsem si, že prostě nemůžu prohrát. Kvůli mému zápasu přijeli kamarádi až z Prahy, tak jsem se kousnul a ubojoval to. Děkuji soupeři za super fight,“ zhodnotil svůj zápas vyčerpaný vítěz.

O hlavní předzápas večera se postaral další kutnohorský zápasník Tomáš Laube. Do opačného rohu ringu se postavil Václav Klikar z BC Bulldog Gym Mladá Boleslav. Zápas se uskutečnil v hmotnostní kategorii do 81 kilogramů a byl vypsán na tři kola po dvou minutách. Zkušený Laube zápas jasně ovládl.

„Zápas byl v pohodě. Soupeř byl menší a moc se mu nedařilo mě trefit. Měl jsem dobrý pohyb a co rána, to zásah. Celkově jsem se cítil v naprosté pohodě a ani na vteřinu jsem si nemyslel, že bych prohrál. Respekt soupeři, protože v každém kole to minimálně jednou vypadalo, že půjde k zemi a bude konec, ale vždy to ustál,“ konstatoval po utkání spokojený Tomáš Laube.

Kutnohorským boxerům se zápasy vydařily, ale spokojený byl i trenér a organizátor Daniel Vencl: „Galavečer měl vše, co měl mít, radost, smutek, energii, pláč, rozčilení, řev, pot, krev a fair play, prostě emoce, které ke sportu patří. Proto to děláme, proto je to náš životní styl, proto tu jsme.“

TJ Sparta Kutná Hora - HBC Strakonice 1921 B
Kutnohorští házenkáři mají první jarní výhru
Futsalová Sparta Praha se představí v kutnohorské sportovní hale Klimeška, kde odehraje ligový zápas s Helasem Brno.
Sparta Praha míří na Klimešku. Přijďte na vrcholový futsal