V judu se Michal Černý radoval v kategorii junioři do 66 kg, kde se suverénně probojoval do finále daleko před časovým limitem a ve finálovém zápase porazil Reiniše z Liberce na plný počet 10 bodů hodnocením Ipon a připsal si tak na své konto již sedmý titul mistra republiky, a to třikrát v ruském bojovém sportu sambo.

Pět titulů získal Černý v kategoriích dorostenci, junioři a muži judo. Dále je dvojnásobným držitelem titulu vicemistr ČR v judu a dvakrát bronzový na MČR v judu. Michal je člen oddílu SKP Nový Bydžov a hostuje též v Mekce juda USK Praha na historické Folimance, kde trénuje několikrát v týdnu. Dále pak pomáhá mladší generaci v čáslavském oddíle juda, který sice vznikl teprve před pěti lety, ale má velikou členskou základnu.

Michal Černý se stal ve svých osmnácti letech držitelem černého pásu (I. dan) v judu a vlastní trenérskou licenci 3. stupně. Je členem reprezentačního týmu České republiky v olympijském sportu judo, člen extraligy mužů (nejvyšší soutěž družstev v ČR za tým USK Praha) v loňském roce se pohyboval na 55. místě světového žebříčku IJF (juniors World Ranking list) a umístil se na sedmém a devátém místě evropského poháru juniorů.

Je účastníkem výcvikových kempů a soutěží po celém světě jako např. v japonském Tokiu, řeckých Athénách, v italském Lignanu, rakouském Mittersilu , rumunské Devě, polské Wroclavi atd. Teď Michala Černého čeká těžká příprava, jelikož si dal za cíl nominovat se na Mistrovství světa v judu, které se koná v hlavním městě Spojených Arabských Emirátů Abú Dhabí, což znamená získat alespoň jednu medaili na těžce obsazených Evropských pohárech třídy A.

„Obrovské poděkování patří Střední odborné škole stavební v Kolíně, kde Michal studuje třetí ročník a bez individuálního plánu, který mu škola umožnila, by se nemohl kvalitně na zápasy připravovat, protože to obnáší tréninky několikrát denně, a to dá se říci, sedm dní v týdnu, cestování po již zmíněných judistických kempech a soutěžích po celé Evropě, dále pak patří dík a uznání samozřejmě trenérům ať už z Kolína, kde Michal ve svých sedmi letech začínal - jmenovitě Josef Musil, který byl prvním trenérem, který měl s dětmi obrovskou trpělivost a předal Michalovi své zkušenosti, Martin Novotný, Břetislav Olexa, Miloš Škarvada a dále nynější Michalův trenér, u kterého Michal trénuje již několik let, Jaroslav Hnát z Nového Bydžova, který svým obětavým přístupem ke sportu, dětem a mládeži dovedl Michala až na již zmíněné stupně vítězů, a proto mu patří veliký dík a dík patří i trenéru Martinu Horskému, který též předává své trenérské zkušenosti a umožnuje Michalovi trénovat i na domácí půdě v Čáslavi," vzkázal otec českého mistra Michal Černý starší.

Pokud se Černému bude dařit i nadále a jeho forma strmě poroste, můžeme ho za pár let vidět i na olympijských hrách.