Michale, jak je Club Deportivo připraven na čtvrtý ročník Welas eXterra triatlonu?
Tak jelikož se jedná už o čtvrtý ročník, myslím si, že už každý ví, co má dělat a příprava klape dle plánu. Tratě budou v pátek označeny, depo s prezentací připraveno zhruba od 9.30 hodin v sobotu u restaurace u Velkého rybníku, dárek pro každého dokončivšího už je ve výrobě. Takže suma sumárum, nic startu nebrání.

Jakou očekáváte účast?
Budeme rádi, pokud se udržíme na podobném čísle, jako ostatně předešlé ročníky. To znamená kolem 40 závodníků. Depo nafouknout nemůžeme a chceme udržet rodinnou atmosféru závodu, kde cílem je zazávodit si, hecnout se s kamarády a udělat si žízeň, jak se říká.

Kolik zaplatí závodník startovné a kdy by měl do startu a cíle u Velkého rybníka dorazit?
Startovné dělá stovku, ve které je občerstvení během závodu a snad užitečné překvapení pro každého, kdo dokončí. Samozřejmě i tradiční „pivenka" po závodě v nedaleké restauraci. Prezentace je cca. od 9.30 do 10.30 hodin.

Velas eXterra vol. 4
Místo: Velký rybník
Kdy: sobota 15. června
Prezence: 9.30 - 10. 30 hod.
Start: 11.00
Startovné: 100,- 

Mění se nějak trasa?
Upřímně jsme se báli nedávných povodní, ale zpráva z půlky tohoto týdne zní, že trať cyklistiky zůstává neměnná. Takže klasika Malešov – Sion - Roztěž a zpět k Velasu. Běžecká trať nedozná změn a u té plavecké je to vždycky jiné. (smích) Uvidíme, jaká bude teplota vody. Jako organizátor si vyhrazujeme právo určit délku plaveckou trasy podle subjektivního pocitu. Ale 3,8 km jako u Ironmanu určitě mít nebude.

Jakou teplotu bude mít voda Velkého rybníka?
K oficiálnímu měření jsme raději nepřistoupili, aby nám na závod vůbec někdo dorazil. (smích) Ale počítáme s teplotou kolem 17 - 18 stupňů. Otužilci by řekli káva, triatlonisté vytahují neopreny. Ty jsou povoleny, ale tu krátkou vzdálenost snad zvládne i v té lehce studenější vodě každý. Samozřejmě počítáme se záchranným vorem pro všechny případy.

Michal Vavák*Přijede také obhájce loňského prvenství Jan Rada? Kdo další ještě ze známých es dorazí?
Honza Rada mi účast potvrdil. Bohužel budou chybět legendy Petr Gondek a Honza „Bláža" Blažek, které nepustí na start zranění. Ale slyšel jsem, že se chystá první „železňák" od Velasu Johny Růžička. A nebude chybět stálice Honza Němec, snad i manželé Kalní nebo Vinzensovi. Věříme, že věrní účastníci akcí CD*KH si v sobotu na triatlák čas najdou.

Na co se mohou těšit diváci?
Bezesporu na boj o nej triatleta na Kutnohorsku v terénním triatlonu. Doufáme, že se najdou kvalitní vyzyvatelé Honzy Rady a nové tváře, kteří si i třeba poprvé triatlon vyzkouší a třeba i překvapí. Jedno depo je pro diváky atraktivní, když vidí přechody plavání - kolo a kolo - běh. Očekáváme tradiční diváckou podporu, všechny sportovní příznivce zveme i na závěrečné posezení.

Zúčastníte se závodu také? Případně s jakým výsledkem byste chtěl doběhnout?
I na letošním triatláku bychom chtěli dodržet pravidlo, že jeden z nás organizátorů bude startovat. Černý Petr asi i tento rok opět pro mne, kolega Ďoubal totiž očekává velmi příjemnou událost. Chci mu tak umožnit, aby když tak nechal depo depem, sednul na kolo a jel do porodnice. Co se týče výsledku, zůstanu skromný – dokončit a nic si neudělat. Pokud budu lepší než loni, zlobit se nebudu.