„Zklamaná z toho, že jsem neobhájila prvenství v této anketě nejsem. Přeci jen úspěchů v minulé sezoně nebylo mnoho, takže si myslím, že druhé místo v této anketě je odpovídající a spravedlivé," s úsměvem na rtech konstatovala Aneta Morysková.

Cenu starosty získal biker Josef Jelínek. „Pepu osobně neznám. Spíš jen tak, že si občas přečtu nějaký článek a píše se tam o jeho úspěších." Skočeným limitem na evropský halový šampionát cíle Anety Moryskové pro tuto sezonu nekončí. „Letos je v létě univerziáda, ale tam je složitější nominace. Jsou tam nějaká kritéria a omezený počet míst pro atletiku, takže si netroufnu říct, kdo se na ni vůbec může nominovat. Další akcí je mistrovství světa v Pekingu. Tam je ale kvalifikační limit dost vysoko, takže mým cílem je se k němu alespoň co nejvíce přiblížit," prozradila Morysková. A s jakou výškou by tedy byla spokojená? „Určitě bych byla ráda, kdybych se dostala na čtyři sta padesát centimetrů."

Aneta Morysková si galavečer užila: „Líbilo se mi hodně, že se vyhlašuje i dětská kategorie. Děti tak mají alespoň nějakou motivaci ve sportu pokračovat. Co se týče doprovodného programu, tak se mi nejvíce líbil žonglér. Přeci jen jsme sportovci a pohled na jeho kousky byl pro mě dobrým odreagováním se," řekla čerstvá kvalifikantka na halový evropský šampionát v Praze.

Česká reprezentantka ve skoku o tyči viděla předávat ceny i svého trenéra Zdeňka Lubenského. „Mám z toho obrovskou radost, byla to pro mě čest a vážím si toho. Jednak je můj trenér z Kutné Hory, takže sem určitě patří a jsem ráda, že se mu těmito úspěchy mimo atletiku mohu nějak odvděčit," uzavřela Morysková.