„Nazrál čas, abychom si stanovili laťku, mohli se trochu hecovat a užít si pár vteřin slávy. Od toho je tu opět otevřené mistrovství "Kutná Hora open", ve kterém se můžeme poprat se soupeři, s hřištěm i sami se sebou," uvedl manažer turnaje Jakub Svoboda, který jedním dechem dodal: "Věříme ale, že o výsledky půjde až v poslední řadě, že si užijeme pohodového dne v příjemném prostředí golfového hřiště, okoukáme něco od těch zkušenějších a "golfoví kojenci" konečně přijdou na to, že zkouška na "zelenou kartu" je v jejich případě jen formalitou."

Turnaj v krásném prostředí Svobodných Hamrů

Otevřené mistrovství je určeno právě i pro úplné začátečníky, kteří se teprve uchází o "zelenou kartu". Golfový klub ve Svobodných Hamrech, kde se již druhé mistrovství Kutné Hory uskuteční v pátek 14. června, důkladně prověří jejich dlouhé odpaly a přesnost hry.
Vítězové kategorií se mohou těšit na orginální skleněné poháry

Turnaj byl vypsán ve čtyřech kategoriích - standardně handicapových 0 - 18, 18,1 - 36, 37 - 54 a čtvrtá kategorie je pro hráče bez HCP. Vyhlášen bude i absolutní vítěz - muž a žena. "Vítězové obdrží originální poháry ze skla a také věcné ceny od sponzorů," naznačil Jakub Svoboda. Chybět nebudou ani doprovodné soutěže - soutěž pro každý flight "Víno do bagu", soutěž nearest to the pin (nejpřesnější úder) na některé z jamek. "Pokud se někomu povede "Hole in one" - čili dosažení jamky hned z prvního úderu kdekoliv na hřišti, odnese si pořádné překvapení," dodal Jakub Svoboda.

Zájem o letošní ročník opět převyšuje všechny předpoklady

Pořadatele znovu registrují velký zájem o turnaj hned po jeho vyhlášení. "Z dosud přihlášených uchazečů o titul je zřejmě největším favoritem opět Miloš Svoboda, který titul získal při prvním ročníku," nahlédl do rodící se startovní listiny manažer turnaje a dodal: "Nenechávejte proto přihlášení na poslední chvíli, kapacita turnaje je omezená na šestatřicet míst!"