Florbalista Kutné Hory Jan Štípek dal v utkání tři branky a na dvě přihrál: „Dařilo se celému týmu. Měl jsem i docela štěstí. V sobotu to šlo, ale v neděli nám to tam nepadalo.“ Narážel kutnohorský střelec na prohru s Kunraticemi B. „Měli jsme i více šancí, ale nemohli jsme dát gól,“ litoval Štípek.

Vstup do sezony je pro florbalisty rozpačitý. Mají dvě výhry a dvě prohry. „Chybí mi tři body z nedělního utkání, pak bych byl více spokojený,“ prozradil Jan Štípek a pohovořil o možnostech Kutné Hory na postup: „Náš tým rozhodně má šancí postoupit. V některých zápasech nám chybí už jen kousek. Hodně nám pomohlo, že jsme v loňské sezoně jezdili trénovat do velké haly. Navíc trenér Třískala letos poskládal velmi dobrý tým. S vidinou nové haly se umocňuje naše touha postoupit.“

Svoje sezonní cíle má Štípek nastavené skromně: „Nějaké velké si nedávám, i když už nyní po čtyřech zápasech mám polovinu kanadských bodů, co jsem loni nasbíral.“ Kutnohorský florbalový mág vidí hlavní přednosti týmů ve fyzické kondici. „Kluci jsou opravdu dobře připravení. I soupeři nám říkají, že s námi nevydrží běhat. Kondice mužstva je na velmi dobré úrovni,“ dodal Štípek. 

Kutnohorský závodník Michal Pavlík (zcela vpravo) na 2. místě Spartan Race Sprint v Berlíně.
Pavlík se v Berlíně dočkal svého prvního umístění na „bedně“ elity Spartan Race