Sparta rozehrála utkání velmi dobře, ve třetí minutě vedla 3:0, o minutu později 5:1. Ale domácí se rychle oklepali a do deváté minuty stihli vyrovnat. Na to SPARTA ale dokázala odpovědět, v jedenácté minutě vedla 7:5 a po vyrovnání domácích si opět vzala vedení zpět. Další dvě branky Sparty znamenaly její vedení. A totéž se opakovalo v dalším průběhu prvního dějství, domácí snížili na 9:11, do 25. minuty Sparta odskočila na 9:13. V poslední pětiminutovce se skóre upravilo na 11:14.

V úvodu druhého poločasu padaly branky rovnoměrně na obou stranách, ve 34. minutě byl stav 13:17 pro hosty. Do 43. minuty domácí sice snížili na 20:22, ve 45. minutě však měla Sparta opět k dobru náskok čtyř branek. Závěrečných patnáct minut hostům vůbec nevyšlo. Opět přišla dvě vyloučení, která domácí potrestali a pěti brankovou šňůrou v rozmezí přešli poprvé v utkání do vedení. Sparta sice ještě zabojovala a dvěma rychlými brankami přešla v 51. minutě do vedení 25:26, to však bylo z její strany v utkání vše. V závěrečných devíti minutách totiž již branku nedala, byť šance byly. Toho domácí využili k závěrečnému obratu. Třemi brankami rozhodli o svém vítězství.

Sparta odehrála podstatnou část sobotního večerního utkání velmi solidně a dlouho byla domácím více než vyrovnaným soupeřem. Ale hlavně v závěru neuhlídala nebezpečné střelce domácích, kterým nechávala hodně prostoru a v útoku se nedokázala již tak často prosazovat. Neproměnila několik dobrých příležitostí, navíc se nedařilo přehrát domácí obranu nějakou rychlou kombinací. A tak přišla první prohra v sezóně.

„Zápas se nám nepovedl hlavně v závěru, od začátku jsme vedli, ale pak přišly zbytečné chyby. V důsledku chyb jsme o dvě branky prohráli. Pro nás je to první porážka, České Budějovice jsou jedním z hlavních aspirantů na výhru soutěže a postup, přesto je to pro nás ztracený zápas,“ zhodnotil utkání kutnohorský trenér Vít Šnajdr.

České Budějovice – Kutná Hora 28:29
Sestava a branky Kutné Hory: Filip, Fojta – Pícha 7, Brož, 3, Falge 3, Hovorka 3, Polívka 3, Hájek 2, Jeníček 2, M. Veselý 2, Puliese 1, Horák, Š. Veselý. Trenér Vít Šnajdr.