Výsledky jsou anulovány ve smíšeném závodě mužů a žen na 100 a 110 metrů překážek a 200 metrů překážek žen. „Na základě podkladů, které jsme k danému závodu získali, se jedná o pochybné měření (questionable timing) a doporučili jsme Předsednictvu ČAS výsledky smíšeného závodu mužů a žen na 100 a 110 metrů překážek a závodu na 200 metrů překážek žen anulovat,“ řekla v tiskovém prohlíšení Českého aletického svazu předsedkyně komise rozhodčích Českého atletického svazu Adriana Dvořáková a doplnila, že jako podklad využili členové komise rozbor videozáznamu metodika ČAS Jana Fehera, vyjádření odborníka na měření závodů Petra Blažeje a informaci od hlavního rozhodčího závodů Zdeňka Simona.

Ilustrační foto
Provoz metra na trase B byl obnoven. Do kolejiště spadl člověk

„Na základě provedené analýzy videozáznamu z mítinku považuji naměřené výkony za chybně změřené,“ uvedl v prohlášení metodik ČAS Jan Feher a vysvětlil: „Do videozáznamu jsem doplnil časovou osu. Videozáznam byl natáčen 30ti snímky za vteřinu. Z tohoto důvodu je časová osa odstupňována po 0,03 sec. Maximální možná nepřesnost vycházející z tohoto faktu je tedy +-0,06 sec. I s maximální možnou nepřesností je výkon Petra Svobody pochybný a i výkon Zuzany Hejnové neodpovídá oficiálně naměřenému času,“ doplňuje Feher.

Hlavní rozhodčí Zdeněk Simon informoval komisi rozhodčích, že nebyl proveden „nulový test“ startovní pistole, což je v rozporu s pravidlem atletiky č. 165.19.

Hlavní disciplínou dvojnásobné světové šampionky Zuzany Hejnové byla v Kutné Hoře dvoustovka s překážkami, kde chtěla překonat světový rekord. Ten jí však o dvě setiny unikl.

Petr Svoboda běžel spolu s ženami, ale jen poloviční trať, na kterou se roky specializuje. Český rekordman zaběhl fantastický výkon 13,10, o sedmnáct setin rychlejší, než je jeho sedm let staré národní maximum. Rekord se mu sice nepočítal, protože běžel pohromadě s ženami, ale buď jak buď, teď jeho skvělý výkon stejně neplatí.

Výcvik na Kladensku.
Hasiči zachraňovali nešťastníky z ferraty. Naštěstí jen cvičně