Mladý Kutnohorák si dojel pro vynikající sedmé místo v nabité konkurenci nejlepších českých závodníků. „Jsem spokojený. Výkonost šla nahoru. Získal jsem body do žebříčku,“ prohlásil Josef Jelínek. Cítil se mnohem lépe než po třetím místě předminulý v Čáslavi, kde se jela základní kategorie Toi Toi Cupu.

Jitka Brachovcová.
Ve Fit studiu JB táhne více fitness akrobacie

Jelínka nejvíce potěšilo, že byl do desítky v českém závodě C2. „Zvednul jsem se. V mé kategorii moc neztrácím na kluky do třiadvaceti let. Na eliťáky mám ještě daleko, ale v kategorii do dvaceti tří let jsem skončil druhý,“ pochlubil se mladý závodník.

V Milovicích se jelo v sobotu hned devět dvou a půl kilometrových kol. „Závod byl rychlý, ale trať se ke konci zajídala. Samá zatáčka. Nešlo úplně o klasickou trať. Byla hodně technická. Povrch přes noc zmrznul, přes den půda tála a odpoledne jsme měli trasu vyježděnou, takže už tolik neklouzala jako při tréninku,“ popisoval Josef Jelínek, který o víkendu pojede cyklokrosový pohár kategorie C1 v Kolíně: „Pak mě čeká soustředění před mistrovstvím republiky. V Kolíně se pojede kategorie C1 a umístění do desátého místo by pro mě bylo super.“

Josef Kunášek pojede v Kolíně na plný plyn
Josef Kunášek pojede v Kolíně na plný plyn
Ilustrační foto.
Parádní florbalový víkend. Pět bodů a výhra v derby