Nymburk nastupoval do zápasu s očekáváním, jelikož po letních změnách v kádru dosud neměl soupeře, který by jeho hru výrazněji prověřil. O to příjemnější překvapení byla úvodní dominance na palubovce. Německý celek se těžko prosazoval a než se rozkoukal, prohrával 0:16. Výraznou měrou se o to zasloužil Bohačík, který za první čtvrtinu nastřílel 13 bodů.

Domácím se dařilo chodit často do protiútoků. Jen z a poločas z nich vytěžili 16 bodů. Ve druhé čtvrtině tak náskok narostl až na 25 bodů. Pak se ale Bamberg přece jen chytl a šňůrou 10:0 se udržel ve hře. Od té doby byly síly na palubovce rozvržené celkem rovnoměrně, ale Nymburk si neustále udržoval dvouciferné vedení.

Ilustrační foto
Do Lysé přijede garda klokanů

Až na konci třetí čtvrtiny Bamberg snížil na jednociferný rozdíl, ale Nymburk drama nedovolil. Naopak Deishua Booker a jeho spoluhráči opět zařídili vedení o 16 bodů a klidnou koncovku.

Nymburk tak začal skvěle skupinu, ve které má být Bamberg jedním z favoritů na postup. Za týden český mistr opět doma na Královce (úterý 22. října) změří síly s tureckým Gaziantepem. Ve skupině jsou ještě poslední finalista Tenerife, Riga, Peristeri, Mornar Bar a Nižnyj Novgorod.

„Soupeř měl těžký program v německé lize. Hráli prodloužení, pak ani netrénovali a přesouvali se sem. Takže mohli být mírně unavení. Protože ať chcete, nebo ne, tak tělo nechce hrát tolik zápasů. Je potřeba ho vždycky nastartovat a než se to povede, tak je to většinou 0:13, než se vzpamatujete,“ uvedl nymburský hráč Jaromír Bohačík. „Jednoduché to nebylo. Věděli jsme, že to je Bamberg a že to neskončí o dvacet. Ale začali jsme výborně, možná až zběsile, navíc nám tam spadly střely, které tam spadnout neměly,“ řekl Bohačík, který byl s 24 body nejlepším střelcem zápasu. „Ale výhra a dát doma 91 bodů to je krásný start do soutěže. Pořád však máme na čem pracovat,“ dodal.

První start. Mladí házenkáři poděbradského oddílu si poprvé zahráli na turnaji
Poděbradští mladí házenkáři odehráli svůj první turnaj

David Šváb