1.HC Pardubice – Sparta Kutná Hora 29:19 (16:12)

V prvním jarním kole Sparta porazila doma Dolní Cerkev vysoko 34:16, naopak pardubický tým nestačil na vedoucí Nové Veselí B, se kterým prohrál na jeho palubovce 32:22. V podzimním vzájemném utkání v Kutné Hoře zvítězili domácí 27:21, v pardubické hale se jim však nikdy v minulosti výsledkově nedařilo, a tak domácí nastupovali do jarní odvety v roli favorita.

Sparta sice utkání rozehrála velmi dobře, v úvodní čtvrtině utkání byla i lepší a vedla až tříbrankovým rozdílem, v dalším průběhu se však její hra rozpadla, nedařilo se hlavně v útoku, k vidění bylo mnoho technických chyb a také obrana byla často hodně propustná. A za ní se nedařilo ani brankářům.

Hráči v poli se většinou hodně trápili v útoku, kde se více dařilo pouze Píchovi s Hovorkou, ostatním již méně a některým dokonce vůbec. Celkem hráči Kutné Hory ztratili v útoku 13 míčů a po nich domácí často trestali z rychlých protiútoků.

1. liga žen ve florbale: FCB Kutná Hora – Texas Longhorns
FOTO: Florbalistky Kutné Hory urvaly dva body, v play off se střetnou s Turnovem

Smolně skončilo utkání pro Jiřího Píchu, který si ve 24. minutě utkání po přistrčení domácího hráče přivodil zranění kotníku a utkání nedohrál. Po vyšetření v kolínské nemocnici je jasné, že se jedná o vážné zranění vazů a sezona tak pro něj s největší pravděpodobností skončila.

„Na dobrý výkon z minulého zápasu jsme bohužel nenavázali,“ litoval po zápase trenér Kutné Hory Vít Šnajdr. „Vydařil se nám vstup do utkání, bohužel nedokázali jsme udržet nasazené tempo a když se zranil Jiří Pícha, šli jsme herně hodně dolů. Celý druhý poločas jsme nedokázali vyvinout tlak na obranu soupeře a navíc nás doslova likvidoval brankář soupeře. Od patnácté minuty nám navíc přestala fungovat obrana a soupeř většinou zakončoval z bezprostřední blízkosti, což byla neřešitelná situace pro naše brankáře. Smutné na tom je, že přitom soupeř nás až o tolik nepřevyšoval, kdybychom podali standardní výkon, šel porazit. Pokud budeme chtít uspět proti Slavii, máme hodně co zlepšovat,“ uvědomuje si kouč Kutné Hory.

Sestava a branky KH: Filip, Šimáně - Hovorka 5, Pícha 4, Novák 3, Polívka D. 3, Jeníček 2, Budiš 1, Felis 1, Falge, Polívka P. a Valeš.

Ostatní výsledky 13.kola:

SOKOL Dolní Cerekev - JISKRA Třeboň 24:30, SOKOL Úvaly - HBC Strakonice 1921 „B“ 25:19, JISKRA Havlíčkův Brod - LOKO Vršovice 27:27, SPARTAK MAS Sezimovo Ústí - LOKO České Budějovice 29:32, HK SLAVIA Praha - SOKOL Nové Veselí „B“ 24:31.

Další program:

Ve 14. kole 2. ligy mužů JVČ přivítá kutnohorský tým v neděli 27.února od 17:00 hodin ve sportovní hale Klimeška zkušený pražský tým HK SLAVIA Praha.