TJ AŠ Mladá Boleslav – Sokol Kutná Hora 61:79

Sestava, která přijela bojovat o postup do finále ve složení Kocourek, Vokál, Málek, Prušinovský, Růžička, Vavák, Kratochvíl D. a Levý, byla oslabena o zraněné Říhovského, Gottfrieda, Haviara a Aufrechta.

Kutnohorští po celý zápas hráli zónovou obranu a jen v určitých okamžicích překvapili soupeře s „osobkou". Dařila se střelba a občas i doskoky pod oběma koši. Od posledního vedení ve třetí minutě 7:6 se soupeři již celý zápas nepodařilo vyrovnat, nebo se dostat do vedení.

„Ale zápas rozhodně nebyl procházkou růžovou zahradou," upozornil trenér Kutné Hory Petr Kratochvíl. Hráči Sokola neskutečně dřeli a v takticky vedeném utkání neustále udržovali vedení okolo pěti bodů. Důležitá byla solidně organizovaná obrana, to potvrzuje pouze 61 obdržených bodů.

V polovině poslední čtvrtiny již soupeř hrál trochu křečovitě a kutnohorští basketbalisté postupně navyšovali skóre až na rozdíl třinácti bodů a vítezství i postup si již pohlídali. Důležitý zápas byl veden z obou stran bojovně, ale korektně a vcelku fair play. „Pouze nezaviněnou srážkou došlo ke zranění hráče soupeře Soukupa a ve třetí čtvrtině při souboji po rozehrání trestného hodu utržil ránu loktem do krku Vokál, ten byl poté několik minut vyřazen ze hry," popsal Kratochvíl.

Finále hrané na tři vítězné zápasy začíná v sobotu 23. 4. (17:00) a v neděli 24. 4. (10:00). Oba zápasy se uskuteční v Kutné Hoře, v hale Sokola v Tyršově ulici na Žižkově.

Body Sokola Kutná Hora: Kocourek 21 (1), Růžička 18, Vokál 15, Prušinovský 15 (3), Málek 10. Trenér Petr Kratochvíl.