Energit HC – VS35,- (19.30 hod.)
Energit v posledních dvou kolech získal pět bodů a vyhoupl se na 9. místo. To nyní bude muset uhájit v hodně zajímavém utkání proti týmu VS35,-, kterému hrozí již sedmá porážka v řadě! V minulém kole hráči VS35,- podlehli 3:5 Chvojkovicím a v tabulce klesli na 11. nepostupové místo. Oba soupeře dělí pouhé dva body a výhra Energitu by pro jejich hráče znamenala klid a jisté 1. kolo play off. O motivaci je tak postaráno. Znovu se dá očekávat tuhá obrana Energitu v čele s téměř neprostupným brankářem Kratochvílem. Uspěje proti němu konečně opěvované duo Antoš – Martínek z VS35,-?

Eso Team – Dřevo Tvrdík (20.10 hod.)
I ve druhém zápase půjde o holé přežití v soutěži. Vždyť Eso Team je poslední se sedmi body a Dřevo Tvrdík desáté s devíti získanými body. Eso Team tak hraje o všechno, ale pozor. V posledních dvou zápasech poslední celek ligy bodoval, naposledy dokonce porazil Freaks vysoko 6:1. Za to Dřevo Tvrdík tápe. S Chvojkovicemi prohrálo na penalty, i když vedlo už 4:0. Ve 14. hracím dni dokonce Dřevo prohrálo s Energitem. Jde tedy o zápas buď, anebo. Buď Eso Team udrží naděje na 1. kolo play off a předskočí Dřevo Tvrdík, nebo má definitivně po nadějích.

Soča Suchdol – Kantor&Spol. (20.45 hod.)
Soča Suchdol je momentálně sedmá a konečně řeší příjemnější starosti než v loňských sezonách. Zda postoupí přímo do čtvrtfinále play off nebo do 1. kola. V minulém hracím dni potrápila mistra, nyní se pokusí získat body s vicemistrem loňského ročníku. Hodně bude záležet, jak pevná bude defenziva Soči a jak moc smrtící budou brejky dua Špitálník – Radil. Jim by měl nahrávat i fakt, že má Kantor problémy s gólmany. Minule chytala dokonce třetí možná varianta a Kantor dostal příděl od Restaurace Na Valech. Nutno podotknout, že tým dohrával druhý poločas se čtyřmi hráči v poli, když se zranil Michal Růžička. Kantor bude mít v případě bodového zisku zaručené čtvrtfinále play off.

Restaurace Na Valech – Freaks (21.20 hod.)
Restaurace Na Valech se po špatném úvodu lepší a s deseti body okupuje osmé místo. Pokud uspěje s Freaks a nahrají ji i výsledky ostatních týmů okolo, může postoupit i přímo do čtvrtfinále. V cestě jim však stojí Freaks, které mají jen o tři body víc než „Vala". K jistotě čtvrtfinále tak budou muset nad rivalem vyhrát. Jenže záleží, v jaké sestavě žlutí nastoupí. V posledních dvou zápasech byla jejich docházka špatná a rázem z toho byly dvě porážky. Ta poslední bolela obzvlášť. Freaks totiž prohráli 1:6 s posledním Eso Teamem.

Tabulka

14. hrací den CD*FL, 17. ledna 2013.