Běžela 5. minuta. Helas vedl po trefě Lidmily 1:0. Domácí Taverna vystřelil na Šimona ne příliš razantní střelu, brankář Helasu se rozhlédl a po chvilce kopl lapený míč přes celé hřiště, kde gólman Zrzavý neodhadl situaci a pustil míč za svá záda – 2:0!

„Pokaždé, když chytím balon, tak se koukám, kde je gólman. Každý zápas chci dát gól," přiznal David Šimon. Jenže háček je v tom, že Zrzavý až tak vylezlý nebyl. „Připadalo mi, že není tolik z brány, tak jsem chtěl balon rozehrát, ale nebylo komu. Podíval jsem se na něj ještě jednou, on stál a necouval do brány, tak jsme to zkusil na bránu. Rozhodně jsem mířil mezi tři tyče, nechtěl jsem to jen tak zakopnout," usmíval se autor kuriózní leč pěkné branky.

A jelikož brankáři spolu soucítí, došlo po utkání i na omluvu. „Po zápase jsem se mu omluvil. To je jasné," potvrdil Šimon. První půle se brankáři Helasu povedla. Dal gól, na třetí nahrál a málem chytil i penaltu Belejovi, který se štěstím snížil na 1:3. „Penaltu proměnil se štěstím. Jak pro mě, tak i pro něj je to těžké s takovou malou brankou. Na obě strany je to obtížné. Prostě buď anebo. Nevím, kdo má v tomhle výhodu," pokrčil rameny Šimon a navázal: „Pokud to není hráč, který naběhne, kopne to bodlem a je mu jedno, jestli tě trefí mezi nohy nebo do hlavy. Michal je fotbalista, tušil jsem, že to bude chtít umisťovat. Proto jsem riskl stranu přes jeho nohu, ale se štěstím mu to tam spadlo."

Celkově skončila série 3:0 pro Tango, ale Helas sehrál dobré zápasy. „Tango jsme dost potrápili. Akorát jsme byli jaloví v koncovce. Měli jsme více šancí, ale neproměnili jsme je. Kdybychom proměnili alespoň padesát procent šancí, tak bychom s Tangem uhráli lepší výsledky a neprohráli jsme nula tři na zápasy. Série mohla být vyrovnanější," ví brankář konkurenčního Helasu.

Semifinálové dvojice jsou dané. Kdo by si podle Šimona mohl zahrát finále? „Určitě bych chtěl, aby do finále postoupilo Tango. Z té druhé série to je jasné. Jsem Pardubák, Chrudim je kousek a finále ERA-PACK proti Tangu by bylo super i pro diváky."

Zdroj: Youtube