Kubo, jak se vám líbil běh pro zvon? Co na něm bylo nejlepší?

Běh pro zvon se mi líbil. Prvního ročníku jsem se nezúčastnil, nevěděl jsem, co mě čeká. Líbila se mi atmosféra, a hlavně trasa závodu. Nejlepší na závodě bylo, že jsem potkal hodně známých lidí a sportovců, i ze skupiny Spartan Race Training Group Kutná Hora.

Podařilo se vám závod vyhrát. Čekal jste to? Co podle vás rozhodlo?

Bylo to pro mě překvapivé a nečekané vítězství. Co se týče běhu, tak si myslím, že o vítězství rozhodlo, že jsem ve druhém kole běžel na krev do posledního kopce a po rovině jsem si dobře rozložil sílu. Závodu jsem se zúčastnil z tréninkových důvodu a pro dobrou věc, o vítězství jsem nepřemýšlel.

Děti z mateřských škol se setkaly v Březové u Kutné Hory
Děti z mateřských škol se setkaly v Březové u Kutné Hory

Jak dlouho se věnujete běhání a proč zrovna tomuto sportu?

Od malička závodně plavu a jelikož se už v plavání nikam neposouvám, tak jsem se rozhodl dělat závodně triatlon a extrémní závody Spartan Race. Asi rok proto trénuji běh. Samozřejmě mám nějaké zkušenosti s během ze školních závodů.

Běháte i závody Spartan Race. Čeho byste v nich chtěl dosáhnout?

Zatím sbírám zkušenosti ze závodů Spartan Race a moc rád bych se posouval k vyšší úrovni a umístění v závodech např. top pět v kategorii Competitive a za nějaký čas se dostat na top deset v kategorii Elite. Můj sen je zúčastnit se mistrovství Evropy a reprezentovat Českou republiku. Zatím se mi celkem daří a chtěl bych poděkovat všem, kdo mě podporují a pomáhají mi. Uvidíme, jak na tom budu kondičně, musím pilně trénovat.

Jak často a kde v Kutné Hoře trénujete?

Trénuji skoro každý den, kromě víkendu. Střídám plavání v kutnohorském bazénu, běhám v přírodě a na stadionu Olympia v Kutné Hoře, kde jsou tréninkové překážky. Dvakrát týdně chodím na funkční trénink do školy Kamenná stezka se skupinou Spartan Race Training Group Kutná Hora.

Běh Dačického 12.
Běh je v Kutné Hoře populární. Podílí se i Dačického 12