Po úvodní čtvrthodině hry prohrávali Kutnohorští o tři branky 9:12. Dvě minuty před koncem první půle však Sparta srovnala na 17:17. Poločasové skóre nakonec bylo o jeden gól na každé straně vyšší.

V úvodu druhého dějství se hostům přestalo dařit v útoku a Mladá Boleslav B utekla na 26:20. Kutnohorští však postupně náskok soupeře umazávali. Minutu před koncem vedli domácí 31:30 a skóre se již nezměnilo. Boleslavští udrželi míč na polovině Kutnohorských a nedali jim šanci vyrovnat.

Domácí tak dotáhli své poslední domácí utkání opět do vítězného konce a po jeho skončení přebrali od předsedy Středočeského svazu házené Libora Skružného pohár pro vítěze letošního ročníku SRL.

STATISTIKA – BRANKÁŘIČervenka – 12 minut, 9 branek, 0 zákroků
Hroch – 48 minut, 37 střel, 15 zákroků (úspěšnost 40,5%)

STATISTIKA – HRÁČID. Polívka – 13 střel, 9 branek
Kůrka – 6 střel, 5 branek
Thieme – 7 střel, 6 branek
Celkem: 50 střel, 30 branek (úspěšnost 60%)

„Konečně jsme i venku na hřišti silného soupeře podali solidní výkon," oddychl si kutnohorský trenér Vít Šnajdr a pokračoval v hodnocení utkání: „Zápas se hrál ve vysokém tempu s velkým nasazením z obou stran a předváděná hra byla na tuto soutěž nadprůměrná. Škoda, že jsme si neodvezli alespoň bod, za bojovnost a nasazení bychom si ho zasloužili. Rozhodlo několik neproměněných šancí na začátku druhého poločasu. Přesto bych rád hráčům poděkoval a věřím, že pokud budeme předvádět podobné výkony pravidelně, budeme hrát o čelní umístění v této soutěži."

Spartu nyní čeká utkání posledního 15. kola SRL, ve kterém přivítá na svém hřišti v neděli 1. června od tradičních 10.30 hodin třetí tým průběžné tabulky – HC Wendy Mělník. A ve hře je stále ještě konečné třetí místo v letošním mistrovském ročníku SRL.

„Očekávám, že budeme pokračovat v nastoleném trendu. Chceme hrát atraktivní házenou. Nic jiného než vítězství neberu," zdůraznil Šnajdr. Kutná Hora už letos hrála s Mělníkem dvakrát. „Doma jsme o pět branek vyhráli a u soupeře o tři prohráli. Mělník hraje pomalou házenou a my se mu nesmíme přizpůsobit. Byl bych rád, kdybychom soupeře porazili výrazně, alespoň o osm gólů," přeje si trenér Kutné Hory.

Jeho tým v případě výhry poskočí na třetí místo. „Čtvrté místo mě netěší. V tuto chvíli už ale umístění není podstatné. Chceme divákům předvést pěknou házenou, abychom měli příslib do další sezony," dodal trenér Vít Šnajdr.

Mladá Boleslav B – Kutná Hora 31:30 (18:18)Sestava a branky K. Hory: Červenka (12. Hroch) – D. Polívka 9, Thieme 6, Kůrka 5, Hovorka 4, Hájek 2, Nádvorník 2, Brož 1, Petránek 1, Falge a J. Salák. Trenér Vít Šnajdr.

Napomínání 2:2. Vyloučení: 7:7. ČK: 1:0. Sedmičky: 4/2 – 3/2. Rozhodčí: Kavulič – Točík. Diváci: 20.