Nejen Kutnohoráci se museli poprat s náročným profilem trati. Prvních dva a půl kilometru se běželo pouze do strmého kopce na nejvyšší vrchol závodu – kopec Zvolen (1401 m. n. m.). Na hoře byla občerstvovací stanice a pak až za dlouhých sedm kilometrů druhá.

Z Wild Teamu nejrychleji doběhl Michal Pavlík startující v elitní kategorii, který byl v cíli za dvě hodiny a dvacet minut. „Spokojený nejsem. Dělal jsem devadesát angličáků, když jsem nezvládl tři překážky. Chyběla mi síla, protože jsem podcenil přípravu a nevzal si na závod batoh s pitím. Dohnala mě dehydratace, ale to holt k extrémním závodům patří. Musím se pro příště poučit," zdůraznil Pavlík, který v pětatřicetistupňové výhni doběhl pro 58. místo v elitě a 108. celkově.

Co se týká překážek, výborně závod zvládl křesetický Lukáš Jirsa, který nezaváhal ani na jedné překážce a v cíli byl v čase dvě hodiny a dvacet čtyři minut. „Užil jsem si závod. Překážky mi šly, jsem moc rád, že jsem je zvládl bez zaváhání. Teď začnu v tréninku více běhat," slíbil Jirsa.

První single závod si zaběhl Antonín Volenec ze Zbraslavic, kterého nejvíce mrzelo promarněné lano: „Den předem jsem si lano zkoušel a vyšplhal jsem. Nevím, co se stalo při závodě. Každopádně běžet sám se mi celkem líbilo. Těším se na další tréninky a závody, snad se zlepším."

I jeho přítelkyně Katka Martinková závod běžela sama. „Na startu jsme se s Tondou políbili a řekli si, že se uvidíme v cíli," líčila své pocity, „Štve mě ručkování na bradlech. Stále mi nejde. Do příště už ho chci zvládnout."

Jako doprovodné „vozidlo" tentokrát zafungoval Ondřej Kozák, který spartanem provedl pardubickou Katku Dvořákovou a křesetickou Nikolu Jirsovou. Obě holky si jeho asistenci pochvalovaly: „Ondra nám pomáhal. Jsme rády, že běžel s námi na pohodu." Nikola Jirsová se navíc po cestě významně sblížila s angličáky. „Dělala jsem jich dvě stě deset. Zkrátka láska na první pohled," usmívala se mladá závodnice.

Nejvíce si však trať „užil" Zdeněk Volenec. Do závodu vystartoval sám a do cíle se vrátil po šesti hodinách a devatenácti minutách. „Byly momenty, kdy jsem chtěl závod vzdát. Jsem nakonec rád, že jsem to neudělal, ale bylo to pro mě hrozné. Nefungovaly mi ruce, nohy ani hlava. Na říjnový Beast musím ještě hodně trénovat," nevzdával se Volenec.

Právě v říjnu do Kout nad Desnou vyrazí většina kutnohorského Wild Teamu uzavřít spartanskou Trifectu (Sprint, Super a Beast za jeden rok). Nejbližší závod se běží 1. srpna v polské Krynici, kde bude z Wild Teamu startovat pouze Pavlík.

WILD Team v Donoalech 2015 - Spartan race SUPER108. místo: Michal Pavlík (58. v elite) - 2:20:24
141. místo: Lukáš Jirsa (70. v open muži) - 2:24:27
324. místo: Tonda Volenec (202. v open muži) - 2:38:53
1258. místo: Katka Martinková (107. v open ženy) - 3:23:06
2280. místo: Katka Dvořáková (302. v open ženy) - 4:05:43
2300. místo: Nikola Jirsová (306. v open ženy) - 4:06:47
2301. místo: Ondra Kozák (1726. v open muži) - 4:06:48
3051. místo: Zdeněk Volenec (2189. v open muži) - 6:19:03

Adam Procházka