Kdy přesně se hráči Benaga sejdou k letní přípravě? Na tuto otázku odpověděl trenér Beni Simitči: „Klukům jsem dal volno do patnáctého srpna. Každý má přípravu po vlastní ose. V polovině srpna přiletí i cizinci a na patnáct dnů se týmu ujme kondiční trenér Míla Maráček. Připravil jsem jim speciální program, kdy budou chodit do fitka, běhat po okolí a hrát plážový fotbal nebo volejbal. Nechci, aby měli každý den stejný program."

Pak se mužstvo přesune do haly v Edenu. Trenér Simitči chystá i soustředění ve Zruči nad Sázavou. „Od prvního září budeme každý den trénovat v hale. Přátelské zápasy domlouváme, dokonce chystáme i jeden nebo dva zahraniční duely. Čekáme na jejich potvrzení. Přátelská utkání bychom chtěli hrát už ve Zruči," potvrdil Simitči.

Tok hráčů proudí v Benagu zatím jen směrem do klubu. Do mužstva se znovu vrátili Amrani a Douglas. Nově dres Benaga oblékne talentovaný Tomáš Kanaval a anglická hvězda Kevin Ramirez. Na odchodu momentálně není nikdo. „Zatím nikdo neodešel. Posílili jsme na postech, co jsme potřebovali. Uvažuji ještě nad jedním gólmanem, ale uvidím. S těmi cíli, co mám, budu možná potřebovat ještě jednoho zkušeného brankáře k Ondrovi Vahalovi. Tuzemské hráče už určitě nepřivedeme. Jednám ještě s Angellotem, může se stát, že se domluvíme na začátek sezóny nebo až od ledna. Zatím jsou jeho požadavky přemrštěné," informoval Beni Simitči.

Novou sezónu Benago odstartuje doma proti Vysokému Mýtu. „Los je dobrý. Vysoké Mýto je poměrně blízko. Očekávám, že přijede hodně hostujících fanoušků. Naše rozlosování je celkově dobré. Je jedno s kým začínáme, protože cíl je jasný – porazit všechny soupeře!" zdůraznil trenér zručského klubu.