„Jsme připravení. Pár volných termínů do Vánoc ještě máme. V práci ale budeme i do osmi hodin do večera,“ prozradila Lucie Venhodová z kutnohorského salonu Kadeřnictví a kosmetika Venhodová. Zákaznice prý kvůli objednávkám volaly už minulý týden, kdy to vypadalo, že se služby budou moci otevřít už v pondělí 30. listopadu.

U kadeřnice. ilustrační foto
Kadeřnictví budou moci znovu otevřít. Nezastavíme se do konce roku, říkají

„Objednávky jsem pak musela posouvat. Ale to nevadí, na zákaznice se těším. Jen se trošku bojím, že to bude masakr. Už při první vlně to tak bylo, navíc před Vánocemi máme plno vždycky. Myslím, že letos o Vánocích budu doma hojit bolavá záda,“ dodala se smíchem.

Na zákaznice jsou připravené v Imagine studiu v Kutné Hoře. Také tady zákaznice využívají služeb kadeřnictví a kosmetiky. Ta ale plánuje otevřít až v pondělí 7. prosince. „Chci si přes víkend všechno v klidu nachystat a připravit. Pak to pojede, časový skluz je veliký,“ uvedla Kateřina Raková.

Omezení počtu lidí v obchodech.
PŘEHLEDNĚ: Od čtvrtka se podřadí na třetí stupeň PES. Jak se změní opatření?

Nůžky a další kadeřnické nástroje mají „nabroušené“ také v čáslavském Handy Hair Bárta. Služeb tady využívají nejen ženy, ale také muži. Nyní se prý objednávají především mladší ročníky. „Z devadesáti procent máme do Vánoc obsazeno. Nechávám si volných jen pár termínů,“ uvedl Jiří Bárta s tím, že otevírací doba salonu se bude řídit poptávkou zákazníků.