Podle vedení Kutné Hory měl Lidl zájem vybudovat prodejnu místo části bytových domů za bývalou čokoládovnou Lidka, kde nyní sídlí státní okresní archiv. Problém byl ale s výjezdem od plánovaného obchodního centra, protože by vedl přes část pozemku, který je ve vlastnictví města. Ze záměru tak nakonec sešlo.

Vizualizace: bytové domy nedaleko bývalé čokoládovny Lidka v Kutné Hoře.
Residence Kutná Hora. Za bývalou čokoládovnou Lidka vznikne 146 nových bytů

Lidl se však objevil na plánku InterCory, která už ve městě od roku 2017 provozuje OC Kutná Hora. „Lidl by měl údajně opravdu vyrůst, ale není to součástí našeho developmentu, tak vám bohužel nedokážeme dát bližší informace,“ uvedl vedoucí oddělení expanze společnosti InterCora Michal Viktora.

Obchodní dům Lidl se objevil na plánku společnosti InterCory, která už ve městě od roku 2017 provozuje OC Kutná Hora.Obchodní dům Lidl se objevil na plánku společnosti InterCory, která už ve městě od roku 2017 provozuje OC Kutná Hora.Zdroj: InterCora.cz

Záměr výstavby nyní potvrdil i Lidl. „Společnost by v Kutné Hoře ráda v budoucnu otevřela svou prodejnu, nicméně celý projekt je momentálně v raném stádiu příprav. Před případným zahájením realizace budeme veřejnost včas informovat,“ uvedl mluvčí společnosti Tomáš Myler. Zda umístění obchodního domu odpovídá plánku, už nekomentoval.

Z otevření nového obchodního centra v Kutné Hoře.
OBRAZEM: Tesco v Kutné Hoře otevřelo. Lidé na možnost nakoupit netrpělivě čekali