A nejen díky tomu, že přespání v dvoulůžkovém pokoji se snídání lze pořídit za jednotně stanovené částky ve výši 777, 999 nebo 1111 Kč.

Akce jako představení i poděkování

Posláním akce je nabídnout lidem, v jejichž sousedství hoteliéři podnikají, příležitost na jeden den poznat hotelové dění i „z druhé strany“. Často provozovatelé nabídnou i poučení týkající se samotného fungování: prohlídku včetně nahlédnutí do zázemí. Třeba jak je zajišťován provoz kuchyně nebo co pro hotel znamená nakládání s odpady.

Práce na železničním nadjezdu u Bykáně na Kutnohorsku.
Provoz na železniční trati mezi Kutnou Horou a Zručí nad Sázavou obnoví do pátku

Že právě tohle bude lidi zajímat, očekávali organizátoři z Asociace hotelů a restaurací ČR už na samém počátku. Přičemž hlavní ideou bylo nejen předvést, jak se velkém řeší záležitosti, jež většina lidí zná pouze z provozu vlastní domácnosti, ale také připomenout, jak významný je cestovní ruch pro rozvoj regionu, pro místní podnikatele i pro zaměstnanost. Že turisté nejsou jen hlučící davy, ale lidé, kteří přinášejí peníze – a leckdy jsou právě mezi hotelovými hosty lidé, kteří se opravdu nerozpakují pustit chlup. Současně byla Noc hotelů vymyšlena i jako poděkování místním za vstřícnost k návštěvníkům a za toleranci, bez níž se někdy jejich pobyt neobejde, řekl Deníku již v počátcích akce prezident pořádající asociace Václav Stárek.

Praha je jiný svět než její okolí

Do akce se letos zapojilo 156 ubytovacích zařízení ve 42 městech – a pro zlevněnou nabídku, která původně měla ozvláštnit návštěvnicky slabší období, dohromady vyčlenily 1884 pokojů. Ve středních Čechách, kde bylo značný zájem možno zaznamenat už v minulosti, se tato akce opět setkala s ohlasem. Úplně plno ještě není, avšak některé podniky už hlásí, že díky přijatým rezervacím mají obsazeno.

Vyprodáno už mají v rámci středních Čech všechna zařízení, kde využití nabídky připravené pro Noc hotelů vyjde nejdráž: Čapí Hnízdo, Palace Kutná Hora, Penzion U Zámku Mělník a Vila U Varhanáře. Volná místa už nenabízejí ani lacinější Hotel Grand Čáslav či Zámek Liblice. Za tisícovku jsou ještě k mání pokoje v kutnohorském Hotelu Mědínek Old Town a za necelých osm stovek si lze zamluvit ubytování v Hotelu U Milína.

Zuzana Šimůnková.
Zuzana Šimůnková končí ve funkci ředitelky Církevního gymnázia Kutná Hora

Podstatně bohatší nabídku přináší Praha. V hlavním městě nyní hlásí obsazeno 38 zapojených podniků – avšak příležitost k rezervaci jich ještě nabízí 71. Ve všech cenových kategoriích; včetně těch jedenáctistovkových.

Dva z četných ohlasů:

I přes chrápání manžela jsem se skvěle vyspala…
Ludmila

Všichni v hotelu byli velice milí, skvělá akce.
Petr

Zdroj: nochotelu.cz