Z tohoto důvodu uspořádali středočeští hasiči akci s názvem Den požární bezpečnosti, při které kontrolovali ve městech průjezdnost. Vybrali si k tomu čtvrtek po 17. hodině, kdy bývá převážná část obyvatel sídlišť ve svých domovech.

Hasiči na Kutnohorsku se potýkali s problémem parkování v Kutné Hoře a Čáslavi.

Průjezdnost některých částí obcí ve Středočeském kraji podle hasičů (k 13.10.2017).Zdroj: Deník

Kliknutím zvětšíte.

Kutnohorští policisté jsou si vědomi toho, že v Kutné Hoře je problém s parkováním. „Tento problém je hlavně na sídlišti a v centru Kutné Hory,“ uvedl Boris Doubrava, zástupce ředitele městské policie. Policisté špatné parkování řeší jako dopravní přestupek.

Naopak ve městě Zruč nad Sázavou a Uhlířské Janovice bylo vše v pořádku.

Hasiči pořídili na sídlištích i dokumentaci, která by měla být podkladem pro kroky k nápravě. „Například je to pro jednání s vedením jednotlivých měst a obcí, aby se v rámci možností podařilo rozšířit komunikace, zvětšit počty parkovacích míst nebo upravit způsob parkování,“ uvedl mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Na špatné zaparkované vozy umisťovali hasiči kartičky s informací, jaké následky může nevhodně zaparkované vozidlo způsobit. Nezapomnělo se ale ani na vzorově zaparkovaná auta. Ta byla odměněna děkovnou kartičkou.

První část malínského mostu je usazena.
OBRAZEM: První část malínského mostu je usazena
Stříbrný spartanský pár z Kutné Hory Martina Fabiánová a Michal Pavlík.
Kutnohorští spartani přivezli dvě stříbra z Maďarska