Podle mluvčího hasičů Petra Svobody se na místo sjelo pět jednotek. „Operační důstojník k události vyslal jednotky profesionálních hasičů ze stanic Uhlířské Janovice a Kutná Hora a zároveň byl vyhlášen poplach jednotkám sboru dobrovolných hasičů obcí Rataje nad Sázavou, Uhlířské Janovice a Sázava,“ uvedl Petr Svoboda. Hasilo se pomocí šesti cisteren a se třemi kusy výškové techniky.

Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že požárem je kompletně zasažena stodola o půdorysu 20 x 8 metrů s eternitovou střechou. Hasiči nejprve vytvořili dopravní a následně útočné vedení, pomocí kterého se podařilo těsně před pátou hodinou dostat požár pod kontrolu. Následovalo vyhledávání skrytých ohnisek pomocí termokamery a jejich postupné dohašování.

Z fotbalového náboru dětí s Tomášem Řepkou v Červených Janovicích.
OBRAZEM: Hvězdy se staly patrony fotbalového náboru dětí v Červených Janovicích

„Okolo půl šesté začal velitel zásahu redukovat počet jednotek s tím, že po sedmé hodině zbyla na místě už jen dobrovolná jednotka Uhlířské Janovice, která po dobu 24 hodin zajišťuje dohlídku požářiště. V 7.11 hodin byla operačnímu středisku ohlášena likvidace,“ doplnil mluvčí hasičů.

Po osmé hodině proběhlo došetření události, které potvrdilo, že příčinou vzniku požáru byla technická závada traktůrku uskladněného uvnitř stodoly. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na 400 tisíc korun. Včasným zásahem se podařilo uchránit sousední hospodářské objekty v hodnotě jednoho milionu korun, rodinný dům přímo ohrožen nebyl. Celá událost se obešla bez zranění.