Právě do pátečního odpoledne bylo možné výsledky voleb napadnout podáním návrhu na neplatnost voleb, hlasování nebo volby kandidáta. A podle informací Deníku stěžovatelé využívali i poslední den desetidenní lhůty.

Nejpozději do dvaceti dnů od doručení každého z návrhů o něm soud rozhodne. Vyřizování přitom už začalo. Jako první byl uzavřen podnět týkající se voleb ve městě Pečky: ten soud vyřídil již 27. září. Již vyřízený, a to ke 4. říjnu, byl také jeden z podnětů týkajících se Benešova. Toho se však týká ještě další podání, jež na rozhodnutí soudu teprve čeká.

Že z jednoho místa dojde více stížností na volby, není neobvyklé. K Mníšku pod Brdy se dokonce vztahují hned čtyři podání. Po dvou jich zaznamenala města Milovice a Nový Knín; dvě se také týkají městyse Sovínky. Po jednom zaznamenávají města Hostivice, Kladno a Lysá, stejně jako obce Milý, Plchov, Poříčí nad Sázavou, Řitka, Skřipel, Třebestovice, Zdiby, Žleby a Zlatníky-Hodkovice. Středočeský krajský soud dále informoval o pětici převzatých stížností na volby týkajících se hlavního města: hned tři Prahy 11, jedna městské části Lysolaje a jedna magistrátních voleb.

Jaroslava Pokorná Jermanová na momentce z jednání benešovského zastupitelstva.
V Benešově se čeká na soud, jednání o koalici přesto pokračují

V obcích a městech, kde výsledek voleb nikdo nenapadl, nyní nic nebrání ustavujícímu zasedání zastupitelstva, jež bude spojené i s volbou starosty a dalších funkcionářů. Tam, kde se stížnosti objevily, je třeba počkat na verdikt; ustavující zastupitelstvo pak musí být svoláno do 15 dnů od právní moci rozhodnutí soudu o posledním z podaných návrhů.

Středočeský krajský svém webu (justice.cz/web/krajsky-soud-v-praze) zveřejnil i spisové značky zahájených řízení, aby stav projednávání mohli zájemci sledovat v elektronické aplikaci Informace o řízení. Rozhodnutí soudu pak budou průběžně zveřejňována na elektronické úřední desce.