Akce zaměřená především na víno, burčák a regionální produkty nabízela návštěvníkům sedm desítek rozmanitých stánků. Na slavnostech zasvěcených vínu nechyběla ani nabídka piva a kávy; návštěvníci si mohli koupit také ovoce, pečivo, sladkosti, sýry či uzeniny. Nechyběly ani drobné suvenýry, hračky a šperky. Hygienici zaměřili svou pozornost na stánky s občerstvením v podobě grilovaných klobás a hermelínu, langošů, guláše, polévek a rožněného masa.

Při šesti kontrolách neodhalili ani jediný zásadnější problém; na místě poukazovali na to, že je třeba napravit drobnosti jako třeba doplnit tekuté mýdlo a papírové ručníky nebo dodat chybějící doklady k potravinám. To se také stalo.

Při kontrolách hygienici sledovali zejména dodržování podmínek týkajících se způsobu skladování potravin, režimu přípravy a prodeje občerstvení. Došlo i na kontrolu původu potravin nebo dostupnosti informací o přítomnosti alergenů v nabízených pokrmech. Stranou pozornosti nezůstalo ani dodržování zásad osobní a provozní hygieny.

Hygienici zmapovali, že pitnou vodu pro osobní hygienu a na úklid si provozovatelé stánků zajišťovali sami; k přípravě pokrmů byla používána voda balená. Pro návštěvníky byly v areálu k dispozici chemické záchody – a stánkaři měli vyčleněny toalety v objektu zámku. Odvoz odpadků zajišťoval organizátor akce průběžně během celého dne.