To jsou případy, které se už staly a které se řečí zákonů označují jako zpronevěra. Nebo defraudace, chcete-li. Aktuální případ jedné pumpařky z Nymburska je ovšem také originální a spadá pod stejný paragraf. Ovšem pozor! Žena netahala domů kanystry s benzinem, jak by někoho mohlo napadnout.

Osmadvacetiletá žena 
z Kolínska byla zaměstnána jako obsluha čerpací stanice v jedné vesnici hned za Nymburkem. A zřejmě ji dočista očarovaly lesklé kousky papírů s dovedně skrytými číslicemi. Ano, stírací losy. Pokud jim člověk propadne, může se situace dostat tak daleko, jak popsala policejní mluvčí Petra Potočná.

Losy za více než 53 tisíc korun

„Jako zaměstnankyně jedné benzinové čerpací stanice v průběhu dvou týdnů odcizila celkem 649 kusů výherních stíracích losů v celkové hodnotě více jak 53 tisíc korun. Výhry z losů pak vybírala různě v Nymburce, Kutné Hoře a Kolíně, kdy si takto přišla k částce převyšující 5 tisíc korun," řekla policistka.

Všímavější si možná spočítají, jaká je úspěšnost 
v případě koupi stíracích losů. Možná to některé nákupčí těchto kartiček pro štěstí napříště odradí. Ale to není to podstatné pro náš příběh.

To, že z pumpy mizí stírací losy a nepřibývají v kase příslušné peníze, zřejmě začalo být někomu velmi brzy podezřelé. Z čísel je patrné, že výhra setřená na losech ani zdaleka nestačila na pokrytí jejich nákupu. A nestačila by na to ani výplata samotné pumpařky.

Podezření ze zpronevěry

Policisté případ vyšetřili a dospěli k rozhodnutí. „V pondělí sdělili nymburští policisté podezření 
z trestného činu zpronevěra osmadvacetileté ženě z Kolínska. V případě prokázání viny jí teď hrozí trest odnětí svobody až na pět let," uvedla Potočná.

Pět let je sice nejvyšší sazba, v tomto případě se však dá předpokládat, že samotný trest bude výrazně nižší, možná i podmíněný. Ovšem jako poučení pro pumpařku propadnuvší kouzlu stíracích losů to bude jistě dostatečné poučení. A pro ostatní důrazné varování. I stírací losy mohou člověka přivést na několik let za mříže.

Čtěte také: Žena se prohlašovala majitelkou obchodního domu a dožadovala se cigaret