Čáp bílý je druh brodivého ptáka z čeledi čápovitých. Podle wikipedie je délka jeho těla je 95 až 110 centimetrů a rozpětí křídel 180 až 218 centimetrů, samec je o něco větší než samice. Hmotnost se pohybuje do 5 kilogramů. Ve zbarvení převažuje bílá barva, letky jsou černé, zobák a nohy červené. Obě pohlaví jsou zbarvena stejně, mladý pták má matněji červený zobák s tmavou špičkou.

Čáp bílý je tažný pták se zimovišti v subsaharské Africe a jižní Asii. V posledních letech přibývá také případů přezimování v jižní Evropě a na Blízkém východě, což bývá připisováno mírnějším zimám a také větší potravní nabídce.

Hnízdo stavějí čápi na střechách, komínech, sloupech, stromech, speciálních podložkách a jiných vyvýšených místech. Stavebním materiálem jsou suché větve, kotlinka je vystlána také drny, trávou či srstí zvířat.

Ilustrační foto.
Kachny půjdou příkladem, vlétnou do toho z mostu rovnou po hlavě
Bývalé kasárny v Kutné Hoře.
Z bývalých kasáren bude školící středisko pro policii