A výsledek „hry", kterou vymyslelo několik dětí a realizovalo ji na kraji Kolína. Házely totiž kameny po jedoucích autech. Šest poškozených nákladních vozidel, naštěstí nikdo neutrpěl žádné zranění. Tak by se dala shrnout nebezpečná „kratochvíle", kterou si vymyslely děti na kolínském obchvatu.

Jejich terči se stala projíždějící auta. „Přijali jsme linku na tísňové volání, že děti házejí kameny na jedoucí automobily. Na místo hned vyjely policejní hlídky, které dopadly dvě děti," řekla Martina Fejfarová, mluvčí kolínských policistů. Ti v nedávné minulosti podobný případ neřešili.

Děti se dopustily takzvaného činu jinak trestného - výtržnictví a poškozování cizí věci. Škoda na šesti poškozených vozidlech se vyšplhala na 70 tisíc podle předběžného odhadu. „Ve věci nadále probíhá šetření," dodala Martina Fejfarová, mluvčí kolínských policistů.

Jiří Kraus z Kolína by měl hned nápad, jak děti házející kameny zaměstnat jinak. „Pak, že tahle generace leží jenom doma u počítačů. Jen by to chtělo jejich energii využít v nějakém sportovním oddílu a ne vrhat nerosty na náklaďáky," řekl.

Čtěte také: Muž ze střechy házel na ulici kameny. Centrum Zábřehu uzavřeli