Zoufalá životní situace, dluhy a vážná nemoc ji přivedly v září na pokraj zoufalství. Svůj život se rozhodla ukončit skokem ze sítenského mostu. Uložila děti do postýlek, napsala dopis na rozloučenou a posilněna láhví vína odešla na most. Od hrůzného činu ji dělily vteřiny. Přežila jen zázrakem. Kolem totiž zrovna projížděl její anděl strážný v podobě policisty Jiřího Kučery z prvosledové hlídky. Tomu vděčí za život.

Matka čtyř dětí vděčí za záchranu života policistovi, osobně mu přišla poděkovat.
Matka čtyř dětí vděčí za záchranu života policistovi, osobně mu přišla poděkovat

Policisté zrovna prováděli běžnou hlídku, když ženu uviděli na mostě. „Ve zpětném zrcátku jsem viděl, že se žena z mostu nebezpečně naklání. S kolegyní jsme proto auto otočili a jeli zpět. To už byla dotyčná na zábradlí. Vystoupil jsem z auta a promluvil na ni. Řekla, ať k ní nechodím. V komunikaci jsem proto pokračoval, až se mi ji podařilo přesvědčit, aby slezla,“ popsal vypjaté okamžiky policista. Když sedla na zem, věděl, že je vyhráno. A žena začala vyprávět svůj nelehký životní příběh. „Následně jsme paní Haně přivolali lékařskou pomoc a sanita jí odvezla do nemocnice,“ dodal policista.

„Do smrti si budu pamatovat jeho jméno. Dnes vím, že už bych to neudělala, ale v tu chvíli jsem neviděla jiné východisko. Od roku 2016 se léčím s rakovinou prsu a letos v červenci jsem prodělala další operaci, ocitla se bez peněz, v exekuci, se čtyřmi dětmi. Jedenáctiletá dcera má mírnou mentální retardaci, navíc mi sebrali přídavky, že jsem o tři stovky přesáhla limit, nejstarší syn neuspěl u maturity a dostal výpověď z bytu. Bylo toho moc. Měla jsem v hlavě černo a na nic jiného nemyslela. Napsala dopis na rozloučenou a šla na most,“ popisuje dramatické okamžiky Hana.

Svému zachránci přišla posléze osobně poděkovat. Navštívila ho přímo na služebně v Kladně-Dubí. Jak policista Jiří Kučera potvrzuje, za roky ve službě zažil takové ocenění své práce poprvé.

Ilustrační foto.
Pohlednice z minulosti: Jak si stromeček vydobyl místo mezi vánočními tradicemi

„Jen díky policistovi Jiřímu mohu se svými dětmi a maminkou trávit letošní Vánoce. Díky ochotným lidem, kteří nám pomáhají zvládat tíživou finanční situaci, budou mít moje děti pod stromečkem i nějaké dárečky. Děkuji všem, kteří nás dosud obdarovali. Ze všech nejvíce mi ale po celou dobu pomáhá Ajka Vernerová, která uspořádala s kolegy jak potravinovou sbírku pro naši rodinu, tak finanční sbírku pro dceru Lucinku, která je v prvním ročníku zdravotnické školy, aby mohla jet na lyžařský výcvik. Bez pomoci druhých bychom to zkrátka nezvládli,“ dodává Hana Pišná.

Otec rozdělovských věžáků se stal čestným občanem Kladna.
Otec rozdělovských věžáků se stal čestným občanem Kladna