Na Otevřené ulici oslaví svůj svátek matky, na místě budete moci svým maminkám tak koupit květinu, navíc bude místo ozdobené portréty děti, které dostaly ve škole úkol svoji maminku nakreslit. „Prezentovat se budou mladí umělci z 1. ZŠ, 4. ZŠ a 5. ZŠ. Která maminka se pozná, může si obrázek odnést," psali organizátoři.

Své obrazy vystaví také kolínská malířka Ivana Hladíková, k poslechu bude hrát Kronos Crombo, svoji audioknihu představí Jitka Nováková. Zatancuje Duende a pokud budete chtít, budete se moci podívat na chrámový ochoz.

Májové trhy doprovodili šermíři i jižanská a bluesová hudba.
OBRAZEM: Májové trhy doprovodili šermíři i jižanská a bluesová hudba

Vstup na chrámový ochoz však bude zpoplatněný. „Pouze z jednoho důvodu. Velmi fandíme projektu Farní charita Kolín s názvem Centrum rodinného života sv. Zdislavy - profesionální centrum pro ohrožené rodiny, které se aktuálně buduje v Kolíně v Benešově ulici naproti "Leninovi". Projekt je z podstatné části financován z dotačního programu, ale na ten nutný zbytek zatím stále něco chybí," vysvětlují organizátoři charitativní podtext akce na svém facebookovém profilu.

Program

  • 17.30h - pouliční tanec s DUENDE
  • 17.45h - představení audioknihy Touhy z balkonu autorkou Jitkou Novákovou.
  • 18.00h - komentovaná prohlídka interiéru Chrámu sv. Bartoloměje s průvodcem Muzea p. Ladislavem Moličem (časová náročnost cca 30min, sraz v 18h u dveří do Chrámu od kamenného parkánu)
Děti vyráběly dárky maminkám k svátku.
Maminko, vše nejlepší. Dnešek patří Svátku matek