Věří současně, že s hledáním všech odpovědí by mohly pomoci postřehy všímavých svědků. Jakékoli poznatky k případům zjevně záměrného poškození aut policisté přivítají na telefonním čísle 974 882 740. Připomněla to Jana Dětská z územního oboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Západ.

Dvacetitisícovou škodu způsobil zatím neznámý pachatel majitelce, která svůj Renault Thalia zaparkovala ve Všenorech. Autu, které stálo nedaleko vlakové zastávky v ulici K Vodárně, někdy v době mezi 25. květnem a 8. červnem kdosi poškrábal přední i zadní dveře na pravé straně a poškodil kufr.

Mnohem kratší časový úsek se pak pojí s řevnickým případem, který je datován 14. červnem. V tomto případě si nenechavec v době mezi půl osmou večer a 21. hodinou vybral Audi A6 stojící na parkovišti u prodejny v Mníšecké ulici. „Zatím neznámý pachatel vozidlo poškodil tak, že vytvořil rýhu v laku přes pravé přední a zadní dveře a pravý přední a zadní blatník,“ upřesnila Dětská. Také v tomto případě je způsobená škoda vyčíslena na 20 tisíc korun.

Úmyslné poškozování parkujících aut rytím do laku policisté přednedávnem zaznamenali také například na Berounsku.

Ilustrační foto
Pět let za pobodání souseda? Platí, řekl soud
Ilustrační foto
Povodí se pochlubí pěkně zarostlým potokem