„Jedná se o pískoviště reagující na lidské podněty, pouhým dotykem se říční koryta zaplní vodou, stráně kopců pokryjí lesy, ze sopečných kráterů stoupá kouř a valí se láva," řekl vedoucí skanzenu Pavel Rolinec. Interaktivní pískoviště je tedy ojedinělé, jelikož dokáže proměnit pískové útvary ve zcela jinou realitu. 

„Umožňuje lidem vytvářet svůj vlastní svět plný barev, a to díky počítačové projekci, senzorům a unikátnímu softwaru. Pouhým přetvářením písečné krajiny, jako na běžném pískovišti, se před nimi zhmotní svět, který si dosud mohli pouze představovat," uvedl Pavel Rolinec.

Rozvoj fantazie, tvořivosti a hravosti

Je tak ideální formou pro rozvoj fantazie, tvořivosti a hravosti. I v dospělých probudí hravého ducha. S tímto pískovištěm se veřejnost mohla dosud setkat v plzeňské Techmanii, na Dnech vědy a techniky, v rámci konference Microsoft Fest a DEPU 2015 při výstavě TRIK. V loňském roce také ve Sládečkovu vlastivědném muzeu v Kladně při muzejní noci.

„Letos se nám jej povedlo získat do Hornického skanzenu Mayrau, za což jsme samozřejmě moc rádi. V provozu bude každý den od 9 do 17 hodin. Doporučuji všem, aby si jej přišli vyzkoušet," dodal vedoucí skanzenu Pavel Rolinec.

Čtěte také: Příbram má za sebou monstrózní oslavu svých osmistých narozenin