Rozvod? Problémy v rodině? Dluhy? Důvodů, proč muž žil v lese u Lašovic ve stanu, je mnoho. Kriminalistům se zatím nedaří dostat na stopu pro zjištění identity nalezeného muže. V okolí ho nikdo neznal, neviděl, navíc u sebe neměl žádné doklady totožnosti. Kriminalisté ve stanu našli pouze deníček s poznámkami: Míša, Ríša, Kája a u data 7. září pak další tři slova: „auto, Kladno, nedodat“. Pravděpodobně se tak nejedná o cizince.

„Nenalezli jsme v okolí ohniště ani odpadky. Jednou z verzí tak je, že muž pracoval pro někoho v lese, na stavbě. Ale to zase vyvrací stav, ve kterém byl muž nalezen – neoholen, zanedbán a částečně podvyživený,“ uvedl vedoucí kriminální policie v Rakovníku Pavel Kodad. Ten zároveň poznamenal, že se nejednalo nejspíše ani o bezdomovce. Nalezený muž měl relativně zdravý chrup a pitvou nebyly zjištěny žádné operační zákroky. Pro kriminalisty je tak dále záhadou, že muž nikomu nechybí.

Neznámý muž byl objeven myslivcem 19. října 2013 u obce Lašovice v místech zvaných Ve Vejplaném. Muž byl starý v rozmezí od 28 do 40 let, měřil 182 centimetrů a vážil 43 kilogramů. „Zemřel pravděpodobně na podchlazení, cizí zavinění bylo vyloučeno,“ dodala policistka Michaela Richterová.

Ilustrační foto
Klíště může nakazit, i když se nepřisaje
V Rakovníku v úterý 11. června na Husově náměstí u kostela sv. Bartoloměje demonstrovalo 150 lidí.
V Rakovníku se protestovalo proti premiérovi Andreji Babišovi
Auto moto veteráni Bucek.
OBRAZEM: Auto moto veteráni Bucek