Pátou udávanou obětí je podle jejích slov 88letý muž ze Středočeského kraje, který se koronavirem nakazil v rámci kontaktu s rodinnými příslušníky. Také on dlouhodobě trpěl chronickým onemocněním. Podle dostupných informací jde o muže z Kladenska, což však Šalamunová nepotvrdila.

Podobný smutný příběh nabízí osud seniorky ročníku narození 1949, jež se stala třetí celorepublikově udávanou obětí. Do Všeobecné fakultní nemocnice v Praze byla v neděli přivezena kvůli problémům souvisejícím s dlouhodobým onemocněním plic. Testování ukázalo, že je také pozitivní na koronavirus – a následně vyšlo najevo, že se s ní setkala příbuzná po svém návratu z Itálie.

Ilustrační foto.
Počet Středočechů s koronavirem se blíží dvěma stovkám

ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

Středočeská hygienická stanice ve středu informovala, že k 10. hodině evidovala 1545 hygieniky indikovaných testů; nákaza koronavirem se prokázala ve 193 případech. „Naprostá většina pacientů má v této chvíli lehký průběh onemocnění,“ uvedla ředitelka protiepidemického odboru krajské hygieny Lillian Rumlová. „Jedná se vesměs o lidi s cestovatelskou anamnézou a jejich kontakty,“ upřesnila další souvislosti.

Nejvíce pacientů má v rámci kraje nejbližší okolí Prahy, následují okresy Kladno, Benešov a Mělník. Celorepublikově ministerstvo zdravotnictví dopoledne evidovalo 1497 osob s prokázanou nákazou Covid-19 – přičemž Praha a Středočeský kraj v celorepublikovém srovnání dlouhodobě dominují.

Ilustrační foto.
Dvě krajské nemocnice zprovoznily laboratoř pro koronavirové testy

Mapa potvrzených případů nákazy novým koronavirem.Zdroj: KHSSTČ

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník