Jde o stanoviště v nemocničních areálech nebo v jejich blízkosti v Benešově, Kladně, Kolíně, Kutné Hoře, Mladé Boleslavi a Příbrami, kde je provozní doba stanovena jednotně – a od 23. listopadu se zkrátí. „Ve všední dny bude nově otevřeno od 7 do 17 hodin a o víkendech a svátcích od 7 do 12 hodin,“ upozornil Nováček.

Důvod změny vysvětlil středočeský radní pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík (ODS): v posledních dnech se počty testovaných výrazně snížily. „Proto jsem se dohodl s řediteli krajských oblastních nemocnic na zkrácení provozní doby,“ konstatoval. S poznámkou, že tahle změna nemusí být definitivní. „V případě, že by se počty testů opět navýšily, jsme připraveni provozní dobu přizpůsobit potřebám Středočechů,“ ujistil radní.

Odběrových míst nyní ve středních Čechách funguje celkem 17. Jejich přehled i s kontaktními údaji najdou zájemci například na webu ministerstva zdravotnictví, na webových stránkách krajského úřadu či na portálu krizového řízení Středočeského kraje. Dobu, kdy je mošno přijít, zda je k tomu potřebná předchozí registrace (prováděná buď elektronicky na webu, nebo telefonicky), případné přijímání samoplátců i další podmínky každý provozovatel určuje odlišně.

Hejtmanka Petra Pecková.
Hejtmanka k daňovým změnám: Je to katastrofa. Peníze nebudou téměř na nic