Ukazují to podklady pro pondělní jednání krajského zastupitelstva, jež na svých webových stránkách zveřejnil Krajský úřad Středočeského kraje. Ze stejného zdroje plyne, že na postu místopředsedy výboru krajského zastupitelstva pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost Švendu vystřídá Lenka Kotková.

Definitivní rozhodnutí jsou sice závislá na pondělním hlasování zastupitelů – nicméně jakýkoli výsledek, který by neznamenal potvrzení předkládaných návrhů, by vzhledem k rozložení sil v řadách zastupitelů znamenal velké překvapení.

Nový ředitel krajského úřadu Jan Louška s hejtmanskou Petrou Peckovou.
Proměnit úřad v hodnotnější instituci. To je cíl nového ředitele na hejtmanství

Klíčovým bodem pondělního jednání krajského zastupitelstva se nicméně nestanou záležitosti personální, ale finanční. Na programu je mimo jiné úprava rozpočtu kraje, spojená také s navýšením částek určených pro rozdělení v rámci krajských dotací. Peníze se však mají poskytovat jak v rámci tradičních krajských fondů, tak i v podobě individuálních účelových příspěvků.

Zasedání středočeských zastupitelů, kteří budou jednat od pondělní 10. hodiny na krajském úřadu ve Zborovské ulici na pražském Smíchově, je veřejné; přijít naslouchat může kdokoli. Sledovat dění v jednacím sále je však možné i na dálku: na webu kr-stredocesky.cz nabídne krajský úřad i video v přímém přenosu.

Studenti Gymnázia Pod Svatou Horou v Příbrami.
Kraj plánuje sloučení škol. V Příbrami proti tomu v případě gymnázií protestují